Quantcast
Channel: Diva in bucatarie
Viewing all 2169 articles
Browse latest View live

CHEESECAKE CU LAMAIE, ZMEURA SI ICE WINE

$
0
0

Cheesecake fara coacere cu arome de lamaie, zmeura si ice wine reprezinta acel desert special cu care vom dori sa incheiem masa la modul festiv, chiar daca este o zi obisnuita din tipul saptamanii. Orice zi merita sarbatorita, orice moment trebuie savurat.

De la ideea aceasta am plecat cand am acceptat sa pregatesc in live-ul de la “Gatesc cu prietenii” o reteta speciala cu Ice Wine. Este un vin ce incheie frumos o cina gourmet, alaturi de un desert pe baza de branza si fructe. Vinul trebuie sa fie foarte bine racit inainte de a fi servit.

Imbietor prin arome si savuros la gust, este un vin dulce, cupaj de Pinot Gris, Muscat Ottonel si Neuburger, Obtinut din struguri lasati la inghetat si culesi in decembrie. Auriu stralucitor, vine cu un buchet de arome florale si fructe galbene – caise si piersici, dar si lychee; pe valul palatin, debuteaza vibrant cu fructuozitate, cu note exotice de ananas si fructe tropicale, lasand pe postgust o senzatie de miere. Concentratia alcoolica este de 11,5%. Se gaseste in magazinele de specialitate, poate fi comandat si online de pe site-urile acestora sau direct de la crama Liliac.

Revenind la cheesecake-ul in care am adaugat reductie de Ice Wine, zmeura si lamiae, as vrea sa va spun ca l-am conceput in forma individuala, dar poate fi pregatit si in forma clasica de tort, folosind forme cu pereti detasabili. Cheesecake-urile individuale fiind realizate in forme de silicon nu vor iesi perfect din forma daca nu sunt congelate, asa ca recurcem la acest mic truc si obtinem niste mici tortulete prezentate in modul cel mai frumos posibil.

Un cheesecake are in general o baza de biscuit sau blat din aluat de pandispan. Eu am ales sa folosesc pe post de baza un biscuite intreg, pregatit special, cu  arome de lamaie ce isi fac  simtita usor prezenta, fara sa fie o aroma predominanta.

Zmeura merge foarte bine in toata aceasta combinatie. In plus, este pata de culoare de care aveam nevoie pentru ca cheesecake-ul sa fie seducator de la prima vedere. Daca realizam un cheesecake in forma mare de tort putem realiza un blat din biscuitii sfaramati, amestecati cu unt topit.

Vom pune un strat de branza, apoi sosul de zmeura, lemon curd si cateva linguri de branza, apoi realizam cu un cutit mici spirale din cele trei culori, astfel incat sa cream efectul de marmorat. Acoperim apoi cu restul de branza si lasam cheesecake-ul in frigider minim 4 ore inainte de a fi taiat.

Acestea fiind spuse, eu cred ca ar trebui sa trec la fapte si sa va arat cat de usor obtinem un astfel de cheesecake cu lamaie, zmeura si Ice Wine de la Liliac.

INGREDIENTE:

(pentru 10 buc. individuale sau un tort cu diametrul de 18-20 cm)

Baza din Biscuiti Sable:

(14 buc cu diametrul de 8 cm)

120 g unt

1 varf cutit sare

120 g zahar

1/2 lingurita pasta vanilie sau semintele dintr-o pastaie de vanilie

2 galbenusuri – oua medii

1/2 lingurita praf de copt (3 g)

200 g faina

1 lingurita rasa coaja rasa de lamaie

1 galbenus + 1 lingurita lapte – pentru uns

Crema de branza:

200 g branza Philadeplhia

250 g ricotta

50 g zahar pudra

150 ml ICE WINE – LILIAC

14 g pudra de gelatina

Pentru sos Zmeura:

200 g zmeura congelata

80 ml apa

30 g zahar

20 ml suc lamaie

Pentru lemon curd:

pentru aprox. 350 g)

60 ml suc lamaie

1 /2 lingurita coaja de lamaie rasa foarte fin

100 g zahar

2 galbenusuri + 1 ou

60 g unt

Pentru decor am folosit flori comestibile si micro plante -busuioc rosu – optional

Lista de ingrediente pare mare, dar credeti-ma merita fiecare gram din tot ce am enumerat. Ca sa va conving va las si sectiunea:

PREPARARE:

Putem sa facem cheesecake-ul intr-o zi respectand toate etapele, dar putem sa il facem si in zile diferite, pregatind lemon curd si biscuitii cu o zi inainte.

Daca alegem sa pregatim totul intr-o zi incepem cu lemon curd – crema de lamaie. Acesta are nevoie de timp sa se raceasca. Amestecam intr-un vas zaharul cu ouale si sucul de lamaie.  Punem vasul la baine-marie si amestecam in acest timp cat de des putem. In momentul in care compozitia devine o crema groasa, ca o budinca, luam de pe foc, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi incorporam untul taiat cuburi. Mixam si lasam sa raceasca. Il punem in frigider pana la momentul racirii. Folosim 80 g lemon curd, restul il pastram pentru alte deserturi sau pentru decor – plating.

 

Continuam sa pregatim baza cheesecake-ului: biscuiti sable. Mixam untul cu un varf cutit sare si zahar apoi adaugam pasta de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie si amestecam. Incorporam galbenusurile treptat, al doilea va fi adaugat dupa ce este bine amestecat primul. La final punem faina, coaja rasa de lamaie si praful de copt. Amestecam pana se omogenizeaza continutul si obtinem un aluat neted. Il dam la frigider 45-60 minute, apoi il intindem intre doua hartii de copt (nu va mai fi nevoie de faina pentru blatul de lucru, asa ca nu inflentam textura si compozitia, caci aluatul ramas intre forme va fi strans si intins iar pentru ca vom obtine alti biscuiti in acest mod). Intindem aluatul cu o grosime de aproximativ 3-4 mm, trasam niste dungulite cu furculita (sau scobitoarea), apoi decupam forme rotunde. Ii ungem cu galbenusul batut cu putin lapte, apoi ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute (eu i-am lasat 12, pana au prins o culoare frumoasa la suprafata). Datorita galbenusului au aspect lucios.

Cat timp se coc biscuitii pregatim si sosul de zmeura. Punem zemura congelata cu zahar, apa si suc de lamiae la fiert. Cand incepe sa aiba consistenta, ca un gem, luam de pe foc si pasam, apoi dam prin strecuratoare pentru a elimina semintele. Pastram din sos 50 g, restul va fi folosit pentru alte deserturi sau pentru decor.

In acest moment putem sa ne concentram pe crema de branza. Amestecam cele doua feluri de branza cu zaharul pudra si separat mixam frisca pana se intareste- dar este in acelasi timp cu o textura moale, cremoasa. Hidratam gelatina cu putina apa si o lasam sa astepta pana pregatim reductia de vin. Masuram 150 ml de vin ICE WINE si le punem la foc mic pana scade la 50 ml. In acest moment luam de pe foc, adaugam gelatina si amestecam rapid sa se topeasca, apoi 2 linguri din branza. Amestecam iar, pana la omogenizare si turnam totul inapoi peste crema de branza. Mixam rapid. Luam 1 lingurita din crema de branza si o amestecam cu sosul de zmeura pastrat pentru acest cheesecake si 2 lingurite din crema de branza cu gelatina vor fi amestecate cu 80 g lemon curd.

Adaugam frisca in crema de branza si amestecam usor, cu o spatula, un tel sau chiar o lingura pana se omogenizeaza bine compozitia. Urmeaza asamblarea cheesecake-ului. Daca il pregatim in forme individuale, din silicon, vom pune pentru inceput putin sos de zmeura in fiecare forma.

Peste acesta punem putin lemon curd, apoi acoperim cu o lingura generoasa de lemon curd. Peste crema de branza punem putin sos de zmeura, lemon curd si amestecam cu un bat pentru frigarui sau o scobitoare pentru a realiza efectul de “marmorat”. Acoperim totul cu crema de branza si nivelam.

Formele acestea, fiind din silicon nu vor permite scoaterea cheesecake-ului perfect. Din acest motiv congelam timp de 6 -12 ore. Scoatem apoi cheesecake-ul din forme si il lasam cateva ore in frigider (sau 1 ora in afara frigiderului) pentru decongelare.

Daca folosim o forma de tort clasica, cu pereti detasabili, nu avem nevoie de congelare. Avem nevoie de minim 4 ore de stat in frigider inainte de a fi taiat. Asa cum am specificat in introducere, pentru blat folsim acesti biscuit sfaramti si amestecati cu unt sau realizam din start un biscuite mare, cu diametrul egal cu al tavii.

Acestea fiind spuse nu-mi ramane decat sa va doresc spor la pregatit un cheesecake sensational, atat estetic, cat si din punct de vedere al gustului.

Si, sa ne fie de bine! Noroc!

 

Daca vreti sa vedeti cum l-am pregatit live aici aveti filmul din episodul “gatesc cu prietenii”

Ep 28 Gatesc cu prietenii cu Adriana Popescu pregatim un food and wine pairing gourmet.

Ep 28 Gatesc cu prietenii cu Adriana Popescu pregatim un food and wine pairing gourmet. Un cheese cake cu totul special cu reductie de vin dulce si sos de zmeura asociat cu Ice Wine de la crama Liliac – si vinul, unul aparte.

Publicată de divainbucatarie.ro pe 10 Mai 2018

 

 

 

 


SMOOTHIE VERDE CU MENTA SI VANILIE

$
0
0

Reteta de smoothie verde cu menta si vanilie este perfecta pentru a incepe o dimineata plin de energie, cu vitamine si antioxidanti perfecti pentru organismul nostru. In ultimile retete de smoothie nu am folosit lapte vegetal sau iaurt, am incercat sa le fac cat mai simple si va spun ca sunt mai mult decat perfecte in aceasta varianta.

Noutatea pe care am adus-o in retetele mele obisnuite este Form Shake Vanilla de la Life Impulse. Am tot citit despre astfel de suplimente, despre beneficiile ce le aduc prin faptul ca acestea contin vitamine si nutrienti valorosi, inlocuind cu succes un mic dejun clasic ce are o multime de grasimi nesanatoase si calorii fara numar, asa ca am vrut sa testez si am inceput cu cel cu gust de vanilie.  Este un produs vegetarian ce nu are nevoie de zahar sau alti indulcitori si pot spune ca rezultatul final m-a incantat foarte tare. Partea buna a acestor smoothie este ca se pregatesc foarte repede (in mai putin de 1 minut), asa ca nu avem scuze sa sarim peste micul dejun. Turnam smoothie intr-o canuta si il luam cu noi. In masina sau chiar in plimbarea pana la statia de autobuz putem servi micul dejun.

Combinatia din acest smoothie verde este delicioasa si vitaminizanta. De foarte multe ori simt ca un smoothie este doza ce imi asigura portia de sanatate pentru ziua respectiva. Daca il consum 3 zile la rand, in a patra zi imi fac de cap cu o prajitura. Apoi o iau de la capat. 🙂 ))

Acest smoothie nu are nevoie de indulcitori,  dar pentru cei obisnuiti cu retete dulci recomand 1 lingurita zahar de cocos, sau miere de albine, sirop de orez, sirop de artar.

Avocado ne ajuta sa ne mentinem silueta, are fibre, antioxidanti si vitamine. Despre baby spanac am tot povestit, eu il ador in primul rand pentru proprietatile lui detoxifiante.

De cand am primit  blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality, un blender profesional ce face parte din gama blenderelor vortex, de mare viteza, ma joc si pregatesc destul de des smoothie si shake-uri. O parte din aceste reteta au ajuns pe blog, altele vor fi postate in curand. Daca sunteti interesati sa il achizitionati si voi o puteti face accesand link-ul acesta . Veti vedea ca raportul pret-calitate este de departe foarte atractiv pentru cat de multe stie sa faca.

Acum va las sa vedeti cum am pregatit smoothie verde cu menta si vanilie, iar daca va place sper sa imi trimiteti o poza. O voi publica cu mare drag!

INGREDIENTE:

25 g baby spanac

1/2 avocado

1 kiwi

1 mango copt

4 frunze mari menta

2 lingurite Form Shake Vanilla

6-7 cuburi gheata

150 ml apa foarte rece

PREPARARE:

Curatam mango si kiwi de coaja si le taiem in felii, apoi curatam 1/2 de avocado. Punem ingredientele in bolul blenderului.

 

Adaugam 2 lingurite varfuite Form Shake Vanilla, apoi turnam apa pe marginea vasului. Putem dizolva pudra de vanilie in apa pentru a fi siguri ca nu raman cocoloase.

 

Pornim aparatul si in 30 de secunde totul este gata. Avem un smoothie cremos si gustos.

 

Sunt sigura ca o sa va placa ce am pregatit aici, asa ca va doresc multe dimineti cu smoothie, energie si voie buna!

 

 

SALATA DE PRIMAVARA CU CREVETI

$
0
0

Salata de primavara cu creveti este propunerea mea pentru un aperitiv rapid si usor de pregatit. Reteta aceasta este speciala datorita sosului realizat cu usturoi, unt, ardei iute, lamaie si vin roze de la Liliac – vedeta retetei. Din momentul in care incepem sa gatim stim ca in 10 minute putem manca o salata savuroasa de creveti cu un sos special realizat chiar in momentul gatirii.

Crevetii clatiti foarte bine si uscati cu un prosop de hartie vor avea capul indeprtat printr-o rasucire usoara, dar avem grija sa eliminam si membrele, coada si la final vom scoate “vena” taind cu un cutit ascutit de-a lungul spatelului (pe partea curbata), dar nu prea adanc (vena se afla destul de aproape de partea superioara). Dupa aceasta operatiune clatim foarte bine cu apa rece. Etapele acestea sunt importante si ar fi bine sa tinem cont de ele.

Asa cum am scris deja vinul roze de la Liliac este vedeta acestei retete. El completeaza perfect savoarea sosului. Crevetii cu salata si sos cu usturoi si vin merg direct la suflet. Este un aperitiv-salata atat de special, cu emotii si simtiri speciale pentru papilele gustative, este cael ceva ce nu ai vrea sa se termine curand.

Vinul Young Liliac Rose are o culoare roz somon delicata si luminoasa. Cu intensitate de muguri de flori si note de grapefruit roz, merisoare si fragute, gustului lui este proaspat si echilibrat. Este un vin vibrant, racoritor, usor de baut, recomandat aperitivelor si preparatelor usoare de vara, de la salate la peste si frigarui de pasare. Este un vin tineresc, asa cum ne-a fost deja sugerat de numele pe care il poarta.

Nu va retin atentia prea mult, va invit sa pregatiti acesta salata de primavara cu creveti, apoi va rog sa imi spuneti daca v-a placut. Si nu uitati ca va astept pozele, iar daca veti distribui reteta aveti multumirile mele anticipate.

 

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

16 buc creveti

100 g mix de salata

50 ml ulei

20 g unt

1 ardei iute mic sau jumatate ardei iute mare

3 catei usturoi pisati

1 lingura suc lamaie

100 ml vin Young Liliac Rose

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Daca avem ingredientele la indemana in 10 minute putem manca deja salata noastra cu creveti. Ingredientele vedeta ale acestei retete sunt crevetii, mixul de salata verde si sosul in care vinul young Liliac Rose are un rol important.

Turnam uleiul in tigaie, il incingem, apoi prajim crevetii in jur de 1-2 minute pe fiecare parte. Ii scoatem din tigaie, apoi adaugam ardeiul iute tocat marunt si usturoiul pisat. Adaugam untul in momentul in care observam ca usturoiul incepe sa se sfaraie (ca si uleiul). Cand se topeste untul turnam vinul si lasam sosul in jur de 1 minut sa fiarba la foc mic. Aducem crevetii inapoi in tigaie, ii lasam sa prinda aroma sosului, apoi adaugam 1 lingura suc lamaie, sare si piper si mai lasam inca 1 minut. In acest moment putem opri focul. Punem crevetii peste mixul de salata, turnam sosul si amestecam.

Asta este tot! Rapid si delicios, asa ca nu aveti scuze sa nu incercati reteta.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit reteta va invit sa urmariti filmul de pe you tube

Ep.29 Gatesc cu prietenii – cu Adriana Popescu pregatim o salata acompaniata de young Liliac Rose

Ep.29 Gatesc cu prietenii – cu Adriana Popescu pregatim o salata acompaniata de young Liliac Rose

Publicată de divainbucatarie.ro pe 18 Mai 2018

 

 

Athenee Palace Hilton Bucuresti redeschide terasa Roberto’s On La Strada pentru noul sezon de vara

$
0
0

Athenee Palace Hilton Bucuresti redeschide terasa Roberto’s On La Strada pentru noul sezon de vara

Hotelul Athenee Palace Hilton Bucuresti anunta deschiderea oficiala a terasei de vara, Roberto’s On La Strada, locul perfect de relaxare dupa o zi de lucru, de  socializare si revigorare Intr-o zi Insorita de week-end.

„Vara aceasta atentia noastra se indreapta in egala masura asupra bucurestenilor cat si asupra oaspetilor din hotel, de aceea in acest sezon am improspatat conceptul terasei cu uniforme in trend, cu un meniu simplu dar plin de savoare, cu variante de bauturi de vara si vinuri romanesti; practic oferim un loc foarte placut din centrul Bucurestiului unde te poti bucura de o masa buna, intr-o ambianta racoroasa de vara”, a declarat Antonio Micali, Food & Beverage Manager Athenee Palace Hilton.

Situata chiar in inima orasului, pe Calea Victoriei, terasa Roberto’s on La Strada de la Athenee Palace Hilton este prilejul zilnic de a scapa din agitatia orasului. Terasa ofera farmecul unei oaze de liniste si verdeata in timpul zilei si atractia unui local in aer liber in serile placute de vara. Intreaga ambianta a terasei, de la pergola amenajata cu perne confortabile si pana la umbrelele de soare sau la florile violet care dau culoare peisajului, indeamna la relaxare.

Un nou meniu de vara

 

In noul sezon, terasa atrage cu un meniu construit in jurul gratarului, Green Egg BBQ, un instrument ideal de gatit, fiind o varianta Intre un grill si un cuptor cu lemne. Punctul de atractie a noului meniu este friptura Tomahawk de 1.2 kg din carne de vita irlandeza. Pentru cei care nu pot face fata acestei „provocari”, bucatarii vor mai gati Lomo argentinian (steak file), o friptura de cocos pitic marinata cu ierburi italiene si, bineinteles, una dintre specialitatile casei, burgerul de vita Roberto’s On La Strada. Iubitorii de peste vor fi incantati de friptura de peste spada la gratar sau de crevetii jumbo pe grill.

„Acest Green Egg BBQ este excelent pentru gatit, mai ales pentru ca a determinat Intreaga echipa de bucatari sa se Intoarca la simplitatea elementelor de baza si sa se concentreze Indeosebi asupra ingredientelor gatite atat de usor pe gratar. De asemenea, am conceput un sos BBQ aromat, perfect pentru gratar, care creeaza dependenta!”, a declarat Franz Conde, Executive Chef Athenee Palace Hilton.

Noul meniu include o varietate de aperitive cu influenta internationala si locala, cum ar fi carpaccio italian sau caracatita gatita In stil grecesc, platoul romanesc cu branzeturi si mezeluri sau fructele de mare.

Preparatele clasice Roberto’s On La Strada, precum pizza, salata Caesar si Club sandwitch-ul, sunt de asemenea prezente In meniu alaturi de deserturi si Inghetata italiana. Pentru a se racori in timpul unei zile calde de vara, oaspetii pot alege o limonada proaspata sau o bere rece, iar seara se pot relaxa cu un pahar de prosecco, cu un cocktail sau un gin tonic, sau pot alege un vin romanesc sau moldovenesc din lista de bauturi.

 

Pentru mai multe informatii despre Roberto’s On La Strada sau pentru a rezerva o masa, contactati-ne la +4 0731 305 777.

 

****

Despre Athenee Palace Hilton Bucuresti

Athenee Palace Hilton este unul dintre cele mai sofisticate si prestigioase hoteluri ale Bucurestiului. Construit In 1914, hotelul este un adevarat punct de reper istoric situat In inima orasului, In Piata Revolutiei. Hotelul ofera cazare la cele mai Inalte standarde In cele 272 de camere si apartamente, servicii premium de Intalniri In cele 13 sali de conferinta complet echipate, un Club de Sanatate si Fitness, precum si conditii rafinate de servire a mesei In cele doua restaurante, terasa si bar.

 

Despre Hilton Hotels & Resorts

De peste un secol, Hilton Hotels & Resorts Intampina cu mandrie oaspeti din Intreaga lume. Cu peste 575 de hoteluri pe sase continente, Hilton Hotels & Resorts ofera experiente memorabile si pretuieste fiecare oaspete. Hilton Hotels & Resorts continua sa stabileasca standarde de ospitalitate, oferind noi inovatii si servicii pentru a satisface necesitatile In continua schimbare ale oaspetilor. Hilton Hotels & Resorts este o parte a programului premiat Hilton Honors. Membrii Hilton Honors care rezerva direct prin canalele Hilton primesc beneficii instant, inclusiv o forma de plata care le ofera membrilor posibilitatea de a combina In orice fel punctele cu banii pentru a face rezervari, o reducere exclusiva care nu poate fi gasita In alta parte, Wi-Fi standard gratuit si facilitati digitale cum ar fi check-in digital cu selectia camerei si Digital Key (In anumite locatii) disponibil exclusiv prin intermediul aplicatiei de mobil Hilton Honors. Accesati noutatile la www.hilton.com si news.hilton.com sau urmarind canalele de social media Facebook, Twitter, si Instagram.

CHIFTELUTE UMPLUTE CU OUA DE PREPELITA

$
0
0

Chiftelute umplute cu oua de prepelita, ce te pot duce cu gandul la oua scotiene (scotch eggs), in varianta mica, apetisanta, aromata si foarte gustoasa.

Am pregatit aceste chiftelute special pentru cina pe care trebuia sa o luam zilele trecute cu prieteni dragi pe care ii vedem mai rar, caci stau la aproape 2.000 de km departare de noi. Nu imi ajunge niciodata timpul petrecut cu ei, nu reusim niciodata sa povestim cate am vrea, caci timpul cumva parca se evapora repede. Prea repede! Si, intre toate acestea trebuie sa verificam copilul daca stie raurile, judetele, si altele pentru teza pe care a dat-o azi la geografie. Dar, ieri am avut timp sa ne plimbam prin Cismigiu. Asta dupa ce am cautat 30 minute un loc de parcare.

Revin insa la chiftelutele cu oua de prepelita. Mi se par foarte simpatice si m-am bucurat ca nu ramas nimic din ce am gatit. Nu le-am numit “oua scotiene” pentru ca am folosit faina pentru tapetare, iar reteta de oua pregatite in stil “scotch” se dau prin oua batute si se tavalesc in pesmet, asa cum aratat aici. Poate o sa vi se para ciudat faptul ca am pus in carne apa minerala. Aceasta este cea care ajuta chiftelutele sa ramana fragede si suculente. Condimentele folosite au un rol essential pentru gust si ar fi pacat sa le omotem. Daca nu avem in casa un astfel de condiment il putem prepara chiar noi, folosind tot ce am indicat mai jos. Putem pregati o cantitate mai mare si o pastram inchisa ermetic intr-un borcan. Va garantez ca o sa puneti mereu in carne tocata cate putin din acest condiment. Treceti dincolo de barierele obisnuintei, iesiti din tiparele zilnice si veti fi surprinsi placut de gusturi noi si arome seducatoare.

Gustoase, economice, chiftelutele sunt iubite la fel de mut de copii cat si de adulti si sunt binevenite la orice masa. Cred ca nu exista popor pe mamapondul acesta care sa nu aiba o varianta de chiftelute.

Acum va las sa vedeti cat de usor se pregatesc.

INGREDIENTE:

(Pentru 16-18 buc)

16-18 oua de prepelita

600 g carne tocata amestec

60 g miez paine

1/2 legatura patrunjel

1 lingura apa minerala

1 ou mare

1/2  lingurita sare

1/2 lingurita piper

1/2 ceapa medie

2 catei usturoi pisati

1/2 lingurita “7 condimente”  (condiment libanez ce contine boia dulce, chimion macinat, coriandru, cuisoare, nucsoara, scortisoara si cardamom macinate)

150 g faina pentru tapetare

PREPARARE:

Amestecam carnea tocata cu 1 lingura apa minerala, patrunjelul tocat marunt si painea inmuiata si scursa de apa. Adaugam un ou, sare, piper, apoi ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si condimentul libanez. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia.

 

Punem la fiert ouale de prepelita si le lasam 3 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca. Nu sunt oua de consistenta tare, dar ele se vor gati si in timpul prajirii. Le scoatem, le scurgem apoi le curatam de coaja. Luam cate un ou si il imbracam cu carnea tocata.

 

Tavalim fiecare chifteluta prin faina, apoi le prajim in baie de ulei incins pana se rumenesc usor pe toate partile. Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un servetel de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.

 

Le mancam imediat, dar sunt la fel de bune si a doua zi.

Bune!! Chiar foarte bune, asa ca nu-mi ramane decat sa va doresc spor la pregatit chiftelute cu oua de prepelita!

CIORBA DE LEGUME CU AFUMATURA SI SMANTANA

$
0
0

Ciorba de legume cu afumatura si smantana este gustoasa si se pregateste foarte usor. Eu am folosit ce am avut in casa: o punguta de legume pe care le-am congelat la sfarsit de toamna, ultimile bucatele de coaste afumate din porcul taiat iarna trecuta si leustean proaspat din gradina mea. Am folosit atat de multe legume ca as putea spune ca mi-a iesit o ciorba deasa de legume cu afumatura.

Legumele mele preferate pentru aceasta ciorba au fost perfecte pentru a da un gust bun si au contribuit si la culoarea frumoasa. Sigur, fiecare isi poate pregati un amestec de legume dupa gustul propriu. In punguta mea am pus ultimile pastai de fasole din gradina, cativa baby morcovi din solar, 3-4 buchetele de conopida ce au ramas nefolosite si mazarea ramasa dintr-o punga cumparata. Imi pare rau ca nu am pus si cateva felii de gogosar. Imi place dulceata acestuia in mancare mai mult deact cea data de ardeiul gras. Folosesc cat mai multe culori in mancaruri, supe/ ciorbe, pentru ca imi place sa am o paleta de legume frumos colorate, dar si gustul acestora este esential. Ceapa este esentiala si nu va lipsi aproape niciodata din retetele de supa sau ciorba. Telina, pastarnacul sau patrunjelul sunt la fel de importante pentru a obtine o ciorba buna. Uneori in ciorbele mele apare si gulia, dar pentru ca imi place foarte mult si cruda, am mancat-o cu o zi inainte sa pregatesc ciorba, fara sa imi dau seama ca nu mai am inca o bucata. Dar, gulia nu este ceea ce eu numesc leguma obligatorie de pus in oala de ciorba. Este doar un personaj ce joaca un rol secundar.

Ati vazut probabil ca am pregatit de-a lungul timpului retete de ciorbe taranesti cu carne sau fara, dar cu multe legume, insa, niciuna nu avea smantana in ea. Ei bine, acum am adus un plus de gust si a fost cu siguranta o idee buna.

Alte retete de ciorbe cu multe legume aveti aici: ciorba taraneasca cu carne de porc, ciorba taraneasca de pui, ciorba taraneasca de legume

Sper sa va inspire si acestea. Dar, acum va las sa vedeti cat de usor se pregateste ciorba de legume cu afumatura si smantana.

INGREDIENTE:

2-3 linguri ulei

1 ceapa medie

0.800-1000 g scarita afumata

2 linguri varfuite morcov ras

1 lingura varfuita telina rasa

1 lingura varfuita ardei gras rosu tocat marunt

2.5 l apa

100 ml suc lamaie

400 g legume de ciorba congelate (mazare, fasole verde, conopida, baby morcov)

1 cartof de marime medie

1 catel usturoi

2 crengute leustean

250-300 ml smantana pentru gatit

sare

1/2 lingurita boabe piper

PREPARARE:

In oala in care vom gati ciorba punem uleiul, il incingem la foc mic, apoi calim ceapa si scarita afumata. Dupa aproximativ 2 minute adaugam legumele rase (morcov si telina) si ardeiul gras tocat marunt. Continuam sa calim la fic mic pana cand ceapa devine moale.

 

Turnam apa si lasam sa fiarba la foc mic-mediu in jur de 20-30 minute, avand grija sa luam spuma daca se face.  Cand carnea este aproape fiarta adaugam legumele, sucul de lamaie, sare, piper, catelul de usturoi, apoi frunzele de  leustean si continuam sa fierbem inca 10 minute.

 

Luam de pe foc ciorba cand carnea si legumele sunt fiarte, apoi adaugam smantana. Amestecam si putem manca.

Daca punem in farfurie cateva feliute de ardei iute ciorba va fi si mai gustoasa.

Va doresc pofta buna si spor la pregatit ciorba de legume cu afumatura si smantana.

PUI IN SOS CREMOS CU BRANZA SI VIN

$
0
0

Pui in sos cremos de branza si vin este o idee ce va poate incanta papilele gustative, ca o poveste frumoasa ce trebuie savurata incet, astfel incat totul sa atinga cele mai sensibile simturi. Pieptul de pui prajit poate fi fad, dar insotit de un un sos catifelat cu arome, te fac sa nu lasi nici macar un strop in farfurie.

Se prepara foarte usor si repede. Orice incepatyor in ale gatitului va transforma o banala reteta de pui prajit in ceva sensational. Gustul perfect al acestei retete este asigurat si de faptul ca avem carnea marinata in vinul Liliac – Feteasca alba. Este un vin de culoare galbena, cu reflexe verzui ce indica un vin tanar, proaspat si racoritor. Este un vin plin de poersonalitate, elegant, savuros ce se deschide cu flori de camp, pere coapte si carcei de vita de vie. Gustul are tente de citrice cu gust lung, usor amarui si note de grapefruit.

Din acest motiv am ales sa aduc condimente ce se asorteaza perfect si echilibreaza contrastele fara sa supere.

Daca ai putea inchide ochii in timp ce savurezi puiul acompaniat de cartof dulce si imbricate in sos cremos de branza cu vin, surpriza este ca un un tablou senzorial de care nu vrei sa te desparti curand. Si acestea nu sunt doar cuvinte scrise pentru a impresiona. Sunt certitudini traite si atunci cand am testat, dar si dupa ce am pregatit reteta in proiectul “Gatesc cu prietenii”. Veti putea vedea in finalul postarii cum am pregatit reteta si va invit sa o incercati. Promit ca o sa va placa.

INGREDIENTE:

2 bucati piept de pui taiat in 4 – pe lungime

Pentru marinata:

4 stelute anason

1 bat scortisoara rupt in jumatate

1 lingurita varfuita “7 condimente” ((condiment libanez ce contine boia dulce, chimion macinat, coriandru, cuisoare, nucsoara, scortisoara si cardamom macinate)

1/2 lingurita boia dulce

1 deget ghimbir proaspat

cateva feliute de ardei iute

coaja rasa de lime + 2-3 felii

1 lingura miere de albine

200 ml vin

50 ml ulei de masline

2 crengute oregano proaspat – optional

Pentru sos:

2 catei usturoi

cateva fasii ardei iute

ulei pentru prajit

6-8 rosii uscate in ulei

180 ml smantana pentru gatit

100 g parmezan ras

60 g amestec de branzeturi care se topesc (mozzarella, cheddar, emmentaler)

piper proaspat macinat

sare – dupa gust

Pentru garnitura: 

cartofi dulci copti

 

PREPARARE:

Cu 8 -12 ore inainte de a gati puiul il marinam. Aranjam bucatile de pui intr-un vas, le condimentam, adaugam feliile de lamaie verde (fara a le stoarce), crengutele de oregano, apoi amestecam vinul cu ulei si miere si il turnam peste pui.

 

Acoperim cu o folie alimentara sau un capac ce sigileaza, punem la frigider si scoatem de la rece doar inainte sa le gatim.

 

Este bine ca atunci cand avem puiul gatit sa avem si garnitura calda. Din acest motiv vom coace cartofii dulci inainte de a incepe sa gatim puiul. II lasam in cuptor, dupa ce s-au copt, cat timp ne ocupam de acesta.

Prajim bucatile de pui in uleiul incins. Cand incep sa se rumeneasca adaugam usturoiul si ardeiul doar cat sa dea aroma. Cand incep sa se prajeasca le scoatem din ulei. Cand toate bucatile de pui sunt gatite scurgem uleiul, lasand in tigaie doar putin- aproximativ 2 linguri. In aceeasi tigaie vom turna smantana, punem branzeturile, rosiile uscate, piper proaspat macinat si lasam pe foc pana se topesc bine branzeturile. In acest timp amestecam in tigaie, si incercam sa scoatem ce este mai bun din rosiile uscate, apasand cu o lingura pe carnea acestora. Se va “topi” si va da un gust foarte bun. Spre final, adaugam si 2-3 linguri din marinata, mai lasam un minut pe foc si sosul este gata.

Pentru plating aranjam felii de cartof dulce, turnam putin sos peste ele, apoi adaugam pieptul de pui. Decoram cu cateva frunzulite de patrunjel verde.

Va recomand sa puneti in furculita atat pui, cat si cartof dulce uns cu sos. Impreuna sunt absolut grozave! As spune ca este un trio de senzatie.

Va las aici filmul in care am gatit aceasta reteta delicioasa, pentru a va ajuta sa pregatiti usor si rapid pui in sos cremos de branza si vin.

Ep.30 Gatesc cu prietenii – cu Adriana Popescu am pregatit pui cu sos cremos si cartofi dulci, la al carui gust a contribuit vinul Liliac.

Ep.30 Gatesc cu prietenii – cu Adriana Popescu am pregatit pui cu sos cremos si cartofi dulci, la al carui gust a contribuit vinul Liliac.

Publicată de divainbucatarie.ro pe 25 Mai 2018

SALATA DE QUINOA CU TON

$
0
0

Din fericire noile trenduri alimentare duc catre o alimentatie sanatoasa, asa ca popularitatea de care se bucura in acest moment quinoa este pe deplin meritata. Este bogata in proteine, contine calciu si multe alte vitamine (A, C, E, K, D), dar si cupru, magneziu, fier, zinc si multi alti nutrient ce contribuie la detoxifierea organismului, regleaza glicemia, scad riscul bolilor cardiovasculare, mentine sanatatea rinichilor si nu contine gluten. Este o sursa buna de fibre si proteine anti-imbatranire. Bobul de quinoa are un strat exterior ce trebuie indepartat inainte de a fi gatit, caci are un gust amar.

In ultimii ani am inceput sa o aduc in meniul familie mele: spaghetti cu rosii si chiftelute de quinoa, quinoa in stil mexican, salata mediteraneana cu quinoa si salata tabouleh cu quinoa.

Avand in vedere faptul ca se apropie vara si salatele sau retetele de paste vor fi la mare cautare, m-am gandit sa pregatesc o salata de quinoa cu ton. Se face cat ai bate din palme, atat de usor si rapid, incat am avut inspiratia de a pregati aceasta reteta in format video. O puteti urmari aici.

Ingredientele folosite sunt la indemana oricui, iar cantitatile indicate mai jos sunt pentru 2 persoane. Cand gatim aceste bobite folosim la o parte de quinoa doua parti de apa. Eu am folosit in salata ce aveam in casa:  rosii cherry, dar ar merge cu siguranta si un ardei gras sau frunze de salata, am adaugat masline (dar putem folosi capere in saramura), ceapa verde (o putem inlocui cu ceapa rosie). In concluzie, puteti imbunatati reteta dupa propriul gust sau in functie de ce aveti in casa in acel moment.

Salata de quinoa cu ton este perfecta la cina, dar poate fi luata si in pachetel la birou avand in vedere faptul ca nu necesita incalzire. Acestea fiind spuse nu va mai retin atentia, va las sa descoperiti cat de usor se pregateste. Daca va place reteta video va invit sa va abonati la canalul de YouTube Diva In Bucatarie. Si, nu uitati: daca pregatiti reteta si ii faceti o poza eu o voi publica cu drag.

 

INGREDIENTE:

150 g quinoa

300 ml apa

8 rosii cherry

1 fir ceapa verde

1 conserva ton in ulei sau suc natural – cu lichidul scurs

100 g masline kalamata

20 ml ulei de masline

1 lingura suc lamaie

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

PREPARARE:

Asa cum am scris deja la introducere quinoa se spala sub jet de apa foarte bine, apoi se pune la fiert. O fierbem la foc mic, cu capac, aproximativ 15 minute. Cand este fiarta oprim focul si amestecam bobitele cu furculita pentru a le separa. Lasam quinoa sa se raceasca.

Pentru a vedea cum am pregatit salata mai departe va invit sa urmariti filmul.

 

 


DECORURI DIN FRUCTE

$
0
0

Decoruri din fructe pregatite cu copiii, sau chiar de catre copii, sunt nu doar idei sanatoase de desert, dar si timp de calitate petrecut alaturi de acestia. Nimic nu se poate compara cu aceste momente speciale. Pentru ca zilele zboara atat de repede, iar copiii cresc cumva vazand cu ochii…

Eu nu imi dau seama cat de repede au trecut aproape 15 ani de cand am devenit mama. Imi propusesem sa facem multe lucruri impreuna, dar primii 7 ani din viata lui mi-am impartit viata intre meseria de mama si cea de angajat intr-un birou in care aveam un program destul de lung, dar partea cea mai proasta era ca petreceam mult timp pe drumul spre casa. Ore din viata pierdute in traficul aglomerat al Bucurestiului… Dar, cumva, cineva acolo sus a aranjat lucrurile pentru ca eu sa raman acasa si sa fiu alaturi de el din prima zi de scoala, pana in acest moment, cand se pregateste sa descopere viata de licean.

Stand mereu cu el, alaturi de el, mi-a fost usor sa ma apropii de copiii prietenilor, ai vecinilor (tot prieteni sunt si ei) si am facut cu ei lucruri delicioase sau interesante. In proiectul “gatesc cu prietenii” a venit pentru inceput Ilinca (14 ani) si am pregatit cu ea decoruri din legume. Apoi, mi-a venit ideea ca Lilou (13 ani) sa pregatesca decori din fructe, pentru ca sursa de inspiratie ii este fratele ei mai mic, Fabian, care are doar 5 ani. Evident ca a intrat si el in live-ul nostru si cu naturaletea si farmecul varstei ne-a pregatit si el un mic decor – chiar a fost foarte simpatic si ideea lui m-a surprins foarte placut. A fost o surpriza totala, caci spunea ca ne va astepta pe scaun pana terminam tot ce ne propusesem sa facem. Cred ca din acest motiv am trecut peste unul din decorurile pe care urma sa il faca Lilou. In live-urile din “gatesc cu prietenii” gatesc si eu sau mai mai mult eu. Dar, aici, am lasat-o pe Lilou sa faca cat mai mult. Copiii sunt foarte draguti si te farmeca cu dorinta si perspicacitatea lor, cu indemanarea pe care o au. Cred cu tarie ca toti parintii ar trebui sa incerce sa se joace in bucatarie cu copiii. Acest lucru ii va ajuta mai tarziu. In relatia cu copiii lor sau cu prietenii, colegii. Iar, Lilou chiar se descurca in bucatarie si asta se va vedea in filmuletul de prezentare.

Atunci cand ne-am facut planuri am ales sa pregatim decoruri din fructe avand urmatoarele teme:

  1. catel din banana
  2. delfin din banana
  3. arici din para
  4. trandafir din capsuna
  5. barcuta din pepene
  6. ghiveci de flori din fructe

Iata si filmul in care veti putea vedea cum a pregatit Lilou decorurile din fructe, iar eu am ajutat-o doar cu lucruri banale pentru ghiveciul de flori din fructe. Va invit sa il urmariti:

Ep.27 – Gatesc cu prietenii – cu Lilou Record (13 ani) ne jucam cu fructele transformandu-le in decoruri

Ep.27 – Gatesc cu prietenii – cu Lilou Record (13 ani) ne jucam cu fructele transformandu-le in decoruri

Publicată de divainbucatarie.ro pe 3 Mai 2018

 

 

 

PAPANASI FIERTI UMPLUTI CU CAPSUNI

$
0
0

 

Papanasi fierti umpluti cu capsuni, te-ar putea duce cu gandul la clasicele galuste cu prune sau caise. Dar, nu este nici pe departe vorba despre acelasi lucru. Am vrut sa profit de capsunele din gradina inainte sa mi le manance fazanul pe toate. Cei care imi urmaresc contul de Instagram este posibil sa fi observat ca am tot pus filmulete si poze in instastories cu fazanul ce se plimba prin gradina. S-a obisnuit cu noi, asteapta sa ii aruncam paine sau seminte si ne cearta cu croncanitul lui specific daca venim inainte sa isi termine de savurat aperitivul (rosii, castraveti si dovlecei) sau desertul (in functie de sezon: capsuni sau zmeura). Imi este drag, ne-am imprietenit de multi ani, dar uneori ma supara foarte tare. Asta se intampla in zilele in care abia astept sa culeg capsunele coapte iar acestea erau deja ciugulite. De cele crude nu se atinge, caci se pare ca are gusturi bune. Concurenta ii face si o soparla mica si verde. Recunosc cinstit faptul ca nu imi plac soparlele deloc. As vrea sa le vad doar la televizor. Din fericire, aceasta mai pleaca si prin alte gradini, nu sta doar printre rasadurile mele.

I-am spus ca o sa il fac supa intr-o zi. Uitandu-se ciudat la mine si-a luat zborul peste gard in cautarea altor lucruri de ciugulit. Intr-o zi mi-am lasat catelul sa zburde in zona de gradina, cand era si fazanul in zona capunilor, sperand ca fazanul se va speria si isi va lua zborul inainte sa termine fructele pe care speram sa le pregatesc in acea zi. Nici vorba! S-au ignorat reciproc, desi Lucky (goldenul nostru) il latra adesea cand il vede dincolo de gard si nu ar putea ajunge la el. Fiecare si-a vazut de treaba lui intr-o alta parte a gradinii, de parca ar fi fost intelesi.

Papanasi fierti, umpluti cu capsuni, sunt acel desert savuros pentru care nu facem eforturi speciale dar ne bucuram nespus de experienta placuta pe care ne-o ofera fiecare bucatica din acest desert fabulos. Imi place cum am reusit sa transform o reteta banala in ceva extraordinar de frumos si gustos. Papanasi fierti cu capsuni. Cu capsunile din gradina mea, cele mai gustoase si mai parfumate capsuni pe care le-am mancat in acest an.

Pentru a obtine panasi buni fierti trebuie sa avem grija ca, in functie de textura si umiditatea branzei, sa umblam la cantitatea de faina. Am scris si mai jos in explicatii, dar specific si aici, caci ma gandesc ca este singurul lucru care poate influenta reteta. Avem zeci de producatori de branza de vaci si as spune ca nu gasesc doua compozitii 100% identice. Tinand cont de acest lucru ne vom orienta si vom ajusta ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat moale, usor lipicios, acesta determinand in final textura moale si fina. Daca aluatul va fi tare, si nu se va lipi deloc de maini, atunci obtinem papanasi uscati. Stiu ca asa suna in teorie (aluat care nu se lipeste de maini), dar din practica va spun ca lucrurile nu stau deloc asa. Nu cred ca cineva isi doreste sa manance ceva uscat si fad. Dar, gusturile nu se discuta, nu-i asa?

Daca sunteti pasionati de bunataturi, reteta aceasta va fi pe placul vostru. Si, cred ca odata intrati in acest club totul va deveni o poveste ce va fi spusa prin gust. Cuvintele isi vor pierde sensul si farmecul. Ramane experienta senzoriala si asta conteaza cel mai mult.

Acum va las sa descoperiti cat de usor se pregatesc si apoi va invit sa ii incercati.

INGREDIENTE:

(16-18 buc.)

16-18 capsuni – aprox. 250 g

500 g branza de vaci cremoasa

2 oua marime mica (M sau S)

100-120 g faina

50 g gris

60 g zahar tos

1 plic zahar vanilat

1 lingurita coaja rasa de lamaie

1 lingurita esenta naturala vanilie

1/4 lingurita sare

Pentru acoperire:

180 g pesmet

80 ml ulei de floarea soarelui

100 g zahar

1 plic zahar vanilat Bourbon

1/4 lingurita scortisoara

Pentru pregatire:

2 l apa

1 lingurita sare

300 g faina pentru tapetare

 

PREPARARE:

Capsunile spalate foarte bine sub jet de apa le punem la uscat. Le scoatem coditele si verificam sa nu ramana mici frunzulite lipite de ele.

In acest timp punem pesmetul in tigaie si il rumenim pana ajunge la culoarea bronzului. In acest moment turnam ulei peste el, amestecam pana se omogenizeaza, apoi luam de pe foc si incorporam cele doua tipuri de zahar.

 

Lasam pesmetul in tigaie sa astepte momentul in care va fi folosit. Trecem la etapa a doua: pregatirea panasilor. Amestecam branza cu oua si putina sare (cat prindem intre doua degete), apoi adaugam zaharul si coaja de lamiae, iar la final faina si grisul. Am avut o branza de vaci cremoasa (nu din cea obisnuinuita cu consistenta uscata si granulata). Din acest motiv cantitatea de faina si gris este mai mare (chiar dubla). Recomand ca faina si grisul sa fie puse treptat pana obtinem o compozitie destul de moale, usor lipicioasa.

 

Punem faina in causul palmei, apoi luam o lingura varfuita din compozitia de branza si in mijlocul acesteia punem o capsuna. Modelam aluatul in jurul capsunei, apoi il tavalim prin faina. Procedam astfel pana terminam fructele si aluatul.

 

Punem apa la fiert cu o lingurita de sare.  Cand da in clocot putem pune papanasii la fiert. Ii punem in 3-4 transe, astfel incat sa nu fie foarte multi in oala si sa nu aiba loc. Pot fi intorsi si scosi usor cu o paleta cu gauri in momentul in care se ridica la suprafata. Ii tavalim prin pesmet, pana sunt acoperiti uniform.

 

Ii mancam calzi, imediat, cu sos de capsuni sau sos de vanilie, si o cupa din inghetata preferata.

Nu-i asa ca v-am facut pofta? Va doresc spor la pregatit si va astept pozele. Le voi publica cu mare drag!

SMOOTHIE CU PIERSICI SI VISINE

$
0
0

Smoothie la micul dejun reprezinta acea metoda rapida si usoara de a pregati o masa pentru cei care sunt intr-o continua miscare, dar isi doresc ceva bun, sanatos cu un gust absolut minunat. In general evit zaharul adaugat in smoothie, dar in acest caz, daca avem visine foarte acre putem recurge la o lingura de miere de albine sau sirop de artar, sirop de agave.

Piersicile sunt foarte versatile: le regasim in prajituri, placinte, salate, coapte la gratar sau le mancam ca atare. Pentru mine piersica este fructul ideal din iunie pana in septembrie. Este unul din fructele mele preferate atat pentru gust cat si pentru calitatile sale: are o multime de vitamine si minerale, ce ne ajuta sa ne energizam si sa ne hidratam, avand in acelasi timp grija sa ne intareasca imunitatea si sa ne regleze functiile hepatice si intestinale. Au foarte putine calorii si un rol important in ingrijirea pielii.

Zilele trecute mi-am facut un smoothie cu piersici, banane si morcovi, dar am uitat sa ii fac poze. Azi am revenit si am adaugat visine. Nu vreau sa va spun decat atat: INCERCATI-L!!! Gustul dulce-acrisor, fulgii de ovaz, cremozitatea… toate acestea va vor determina sa il mai pregatiti si maine. Si nu glumesc! O mica doza de sanatate cu un gust atat de bun gasesti mai rar.

Am pregatit acest smoothie cu ajutorul blenderului G21 Perfect Smoothie Vitality, un blender profesional ce face parte din gama blenderelor vortex, de mare viteza. O parte din aceste reteta au ajuns deja pe blog, dar vor urma si alte retete pregatite cu acesta. Daca sunteti interesati sa il achizitionati si voi o puteti face accesand link-ul acesta . Profitati de raportul pret-calitate, caci este de departe foarte atractiv pentru cat de multe stie sa faca.

Alte retete de smoothie realizate cu G21: 1. Smoothie cu mango, banane si radacinoase; 2. Smoothie cu banana, mango, baby spanac si avocado; 3. Smoothie verde cu catalupe; 4. Smoothie verde cu menta si vanilie

Urmeaza retete racoritoare de vara, asa ca fiti in zona pentru a profita de ele.

INGREDIENTE:

2 piersici foarte coapte

2 linguri visine fara samburi

1 banana medie congelata sau 2 mini banane congelate

1 morcov de marime mica-medie

2 linguri fulgi de ovaz

150 g iaurt grecesc

Optional : 1 lingura miere de albine/ sirop de agave/ sirop de artar

PREPARARE:

Sa faci un astfel de smoothie nu este nici o inginerie. Curatam piersicile si bananele de coaja, apoi le punem cu restul ingredientelor ingredientelor in bolul blenderului.

  

Pornim aparatul si in 30 de secunde totul este gata. Avem un smoothie cremos si delicios. G21 isi face treaba atat de bine!!

Turnam smoothie in borcan si putem pleca spre birou! Si daca este week-end, atunci poti fi sigur ca este reteta perfecta pentru o zi plina de energie si voie buna!

 

 

Brasserie41, locatia cu un meniu atragator, semnat Chef Sorin Bontea!

$
0
0

Unul dintre cei mai cunoscuti si iscusiti bucatari romani, Chef Sorin Bontea, si-a pus amprenta intr-un mod inedit asupra meniului brasseriei. Acesta iese in evidenta prin diversitatea de produse cu specific international, dar contine si cele mai indraznete interpretari ale stilului bistro-urban. Majoritatea produselor sunt homemade, de la chiflele cu susan pentru burgerii clasici, fondue sau spicy si pana la delicioasele blaturi ale deserturilor, precum preferatele prajituri ale clientilor: kastalia sau vanilla burrata!

In plus, la aproape un an de la inaugurare, Brasserie 41 a lansat conceptul de Street Bar Parties!

Pe perioada verii, in fiecare zi de vineri si in weekenduri, pe ritmurile mixate live de un dj, Brasserie 41 le ofera clientilor un ambient relaxant pentru o iesire in oras, unde pot avea parte de o experienta culinara, cu un meniu semnat Chef Sorin Bontea!

 

 

Pe langa terasa din fata, zona in care se desfasoara “seara la trotuar”, cum le place reprezentantilor braseriei sa numeasca petrecerile Street Bar, locatia dispune in partea din spate si de o terasa intima, ce are o capacitate de 30 de persoane sitting.

Atat terasele, cat si intreaga locatie, au fost decorate in stil mediteranean, iar numitorul comun al elementelor de design este lemnul masiv de merbau, completat de elemente din marmura, lemn de fag sau stejar.

 

Mie mi-a placut tot ce am testat aici, asa ca voi reveni de-a lungul verii.

 

CHEF pentru o zi – Bucate (RE) MIXATE

$
0
0

Selgros Romania revine cu unul din concursurile care au creat emotii printre cei pasionati de bunataturi, de data aceasta cu premii mai mari, mai multe si mai frumoase.

Selgros cauta pasiunea nu doar pe ecranele televizoarele, ci si printre voi.

Sunt bucuroasa ca fac parte din acest proiect, iar retetele mele si ale prietenilor bloggeri se regasesc pe pagina Selgros cauta pasiunea. Cu totii am incercat in acest an sa aducem interpretari ale retetelor vechi sau ale celor traditionale din zonele in care traim sau am copilarit. Concursul acesta va fi pe placul celor care adora sa gatesaca, caci primii 10 castigatori vor fi premiati si sarbatoriti cu un chef de zile mari la Brasov. Alaturi de invitati speciali se vor bucura de atmosfera de sarbatoare, muzica si multe surprize.

Premiile sunt nu doar tentante, sunt multe si foarte folositoare:

  • 10 roboti de bucatarie Kitchen Aid Heavy Duty
  • 100 vouchere de cumparaturi in valoare de 100 lei

Juriul (Laura Laurentiu – autoarea blogului culinar Retete ca la mama, Oana Igretiu – autoarea blogului culinar Savori Urbane si Cosmin Dragomir – jurnalist, antropolog culinar, fondator Gastroart.ro) va tine cont de corectitudinea retetei, utilizarea tehnicilor de preparare, creativitatea si originalitatea imaginilor, aspectul produsului finit.

Dar, sa va spun cum puteti intra in competitie:

  • gatiti o reteta veche din zona in care locuiti sau ati copilarit
  • realizati 3 poze ale preparatului (2 din etapele de prehatire si una cu produsul final), avand grija ca in fiecare poza sa se regaseasca un cartonas pe care scrie ” Chef pentru o zi 2018″. 
  • incarcati reteta si pozele pe site-ul concursului. Nu uitati sa mentionati zona de origine a retetei!

Puteti inscrie reteta in perioada 15.06.2018-15.07.2018, urmand ca jurizarea sa se faca in perioada 16.07.2018-20.08.2018. Castigatorii vor fi anuntati in data de 21.08.2018.

Mai multe despre regulamentul concursului puteti citi aici.

Va doresc succes, inspiratie si spor la gatit!

 

Restaurantul BistroMar s-a deschis in Piata Floreasca

$
0
0

Restaurantul BistroMar s-a deschis in Piata Floreasca, cu o investitie de circa 200.000 de euro

  • BistroMar este un restaurant pe baza de specialitati din peste si fructe de mare, preparate exclusiv cu produse marca Alfredo Seafood
  • Restaurantul are la baza un concept inedit de Gourmet Bistro, care functioneaza atat ca bistrou, cat si ca magazin de desfacere al Alfredo Seafood pe partea de produs crud si ambalat
  • Proprietarii BistroMar isi propun ca pana la finele lui 2019 sa ajunga la o cifra de vanzari de 100.000 de euro pe luna si la 1 milion de euro pe an, la finalul primilor doi ani de operare (2020).

 

Bucuresti, 14 iunie 2018. BistroMar, restaurant care ofera cea mai bogata gama de specialitati din peste salbatic, de acvacultura si fructe de mare exclusiv marca Alfredo Seafood, a fost deschis in urma unei investitii de aproximativ 200.000 de euro. Tinta pentru primul semestru de activitate este atingerea pragului de rentabilitate, urmand ca la finalul lui 2019, sa inregistreze o cifra de afaceri de 100.000 eur lunar ca apoi sa stabilizam afacerea la circa 1 milion de euro cifra de afacere anual. BistroMar este o afacere de familie, care imbina cunostintele si expertiza de business ale fratilor Darmanescu : Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul Alfredo Seafood, una dintre cele mai importante marci locale de peste si fructe de mare si Diana Darmanescu, antreprenoare de succes in industriile farma si productie de ambalaje.

Restaurantul este situat in Bucuresti, in incinta Pietei Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41 si dispune de o suprafata de 50 m2 in interior si de o terasa de 30 m2. Axat pe conceptul de live cooking, BistroMar este un Gourmet Bistro care imbina spiritul relaxat cu un decor urban si o echipa prietenoasa. Printre particularitatile restaurantului se numara pregatirea specialitatilor direct in fata clientilor, care pot discuta cu bucatarii si le pot cere sfaturi culinare sau pot solicita anumite personalizari ale retetelor, in functie de gust. BistroMar este unul dintre foarte putinele restaurante din capitala in al carui meniu se regasesc numeroase specialitati din peste salbatic. Un alt avantaj este varietatea extrem de mare de soiuri de peste si fructe de mare, care provin din toate colturile lumii. O parte dintre ele sunt produse ultra proaspete, pescuite si transportate in tara in intervale ce variaza intre 10 si maximum 60 de ore. Specialitatile marine si oceanice inedite si foarte proaspete sunt expuse intr-o vitrina cu gheata de unde clientii pot alege ce anume doresc sa testeze. Din punct de vedere al preturilor, BistroMar se incadreaza in segmentul medium-high, o masa de pranz pentru o persoana situandu-se in jurul a 90 de lei in regim à la carte si a 60 de lei in cazul meniului zilei.

 

Deschiderea BistroMar este un proiect de suflet, la care ma gandesc de 4 ani. Dupa 15 ani de experienta in alegerea si prelucrarea celor mai bune soiuri de peste si fructe de mare, acest pas mi s-a parut firesc. Alfredo Seafood are deviza peste perfect ales, iar acum, prin BistroMar, avem ocazia sa aducem aceste produse de cea mai buna calitate direct in farfuria consumatorilor. Am gandit BistroMar ca pe o imbinare intre un Gourmet Bistro unde sunt servite specialitati savuroase gatite dupa retete semnate de Chef Catalin Jernoiu si o pescarie unde vindem atat produse crude, vrac cat si ambalate. De asemenea, clientii pot alege si varianta take away, luand acasa preparatele pregatite chiar in fata lor. Pe viitor luam in considerare extinderea BistroMar in sistem de franciza, iar deocamdata ne concentram de bunul mers al primei unitati deschise”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu, director general BistroMar si fondator Alfredo Seafood.

Pestele si fructele de mare, expuse in vitrina cu gheata provin in special  din marile continentale ale Europei, din surse mai apropiate, cum sunt: Grecia, Italia (Mediterana) dar si mai indepartate cum sunt Spania (Atlantic), Danemarca, Norvegia, Irlanda, Franta, Portugalia. Propunem si produse ambalate congélate din origini indepartate USA, Rusia, Africa de Sud, India, Argentina. Atentia Alfedo Seafood in selectarea si prelucrarea pestelui este completata de pregatirea sa dupa retete deosebite, de catre echipa de bucatari a BistroMar, si de alegerea celor mai sanatoase si de calitate ingrediente. Astfel, retetele create de Chef Catalin Jernoiu sunt asezonate cu sosuri si garnituri pentru care se folosesc lamai, rosii, carciofi si mascarpone din Italia, legume baby (legume in miniatura complet coapte) din Belgia, verdeturi de la furnizori locali atent verificati etc.

Printre specialitatile vedeta ale meniului, dintre care o parte se gasesc doar la BistroMar, se afla:  tonul rosu proaspat, dorada regala salbatica, lupul de mare, crevetii salbatici de Argentina, pagel (dorada roz), scorpia de mare, randunica de mare, John Dory (peste dulgher), dentex, seriola , limba de mare , calcanul, peste spada, scoici St. Jacques, stridii, langustine, peste unditar dar si pesti comuni cum ar fi codul , merluciul , macroul si heringul. Meniul contine preparate pentru toate gusturile, avand si retete simple, dar care se remarca printr-o savoare deosebita, cum sunt: hamsiile prajite, salata de icre sau borsul de sturion, etc.

“Unul dintre obiectivele BistroMar este si sprijinirea campaniei de crestere a consumului de peste la minimum o masa pe saptamana. Printre cele mai mari probleme, care mentin Romania pe locurile codase in Europa in ceea ce priveste consumul de peste pe cap de locuitor, este aparenta dificultate a pregatirii sale. Noi, la BistroMar, incercam sa si explicam clientilor care sunt cele mai eficiente metode de gatit, ne ocupam de filetat, desolzire etc., asadar continuam in mod direct procesul de educare despre care am tot vorbit in ultimii doi ani”, a concluzionat Mihai Cristian Darmanescu.

BistroMar este un restaurant pe baza de specialitati din peste si fructe de mare, deschis la inceputul anului 2018. Acesta functioneaza intr-un concept integrat, fiind si primul magazin de desfacere a produselor marca Alfredo Seafood, brand cu o experienta de 15 ani in selectarea, importul, prelucrarea si distributia produselor de peste si fructe de mare de cea mai buna calitate.

PRAJITURA CU RUBARBA IN VIN ROSE

$
0
0

Prajitura cu rubarba in vin rose este in realitate una din cele mai simple si mai bune prajituri, in care aroma vinului rose isi pune amprenta transformand un banal pandispan in ceva deosebit prin gust si aroma.

Profitand la maxim de ceea ce imi ofera gradina, dar si pentru faptul ca rubarba si coacazele se gasesc in aceasta perioada in orice supermarket, va propun sa incercati acest desert care se face usor, rapid, fara sa fie nevoie de tehnici speciale de gatire.

Un vin rose spumant si aroma de scortisoara sunt acelea care au influentat gustul final. Rubarba este pregatita putin in avans si imprumuta de la acestea tot ce este mai bun. Pentru cei care nu au mancat inca o prajitura cu rubarba, acesta este momentul in care trebuie sa ii dati o sansa.

Are gust acrisor, putin acid. Eu am descoperit-o cand am ajuns in casa socrilor mei si am baut un compot cu rubarba. Ei aveau cateva tufe maricele, asa ca in momentul in care ne-am mutat la casa noastra prima planta din gradina a fost rubarba (si una de leustean). Am destul de multe retete pregatite cu rubarba, asa ca va invit sa va inspirati si sa le incercati. Colectia retetelor cu rubarba este aicigasiti retete de chec, prajituri, sirop, cheesecake si altele.

Vinul rose folosit l-am primit zilele trecute este un vin frizzant, casual-chic ce asteapta sa fie folosit pentru momente speciale. Este un vin special, perfect de baut in perioada verii.

Prajitura cu rubarba in vin rose am pregatit-o prima oara in forma patrata mica (asa cum au vazut multi postarea de pe instastories), dar s-a mancat atat de repede ca nu am apucat sa ii fac pozele finale. Vreau sa spun ca nu am mai gasit decat niste firimituri. Am lasat prajitura la racit si cand am revenit sa o tai disparuse de parca cineva facuse un fel de “abracadabra”.

Cred ca acest lucru vorbeste de la sine despre cat de buna este. Am refacut-o a doua zi si acum va las sa vedeti despre ce anume tot povestec aici.

INGREDIENTE:

6 oua

300 g zahar

300 g faina

150 ml ulei

1 lingurita praf de copt – optional

1 lingurita esenta de vanilie

Pentru topping:

350 g rubarba

1 ceasca coacaze rosii

150 ml vin rose spumant

2 linguri zahar

1/2 lingurita pudra de scortisoara

 

PREPARARE:

Am cules rubarba si coacazele din gradina, apoi le-am spalat si curatat – in aceasta perioada se gasesc in orice supermarket. Am pregatit si vinul rose pentru a aroma rubarba.

 

Punem rubarba taiata in bastonase de marime medie in tava, apoi presaram zaharul si scortisoara si turnam vinul rose.

 

Pentru a pregati blatul vom incepe sa mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare alba, cu volum dublu fata de momentul in care am inceput. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi incorporam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, de jos in sus. Turnam usor uleiul, amestecand de jos in sus, esenta de vanilie, apoi incorporam faina. Pentru cei care nu au obisnuinta de a pregati pandispan sau chec fara praf de copt il pot adauga in acest moment. Daca avem grija sa obtinem spuma de albusuri tare si adaugam restul ingredientelor corect nu avem nevoie de praf de copt.

 

Adaugam coacazele rosii si amestecam usor. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, presaram rubarba, apoi coacem prajitura aproximativ 25-30 minute ( sau pana trece testul cu scobitoarea) in cuptorul preincalzit la 180°C.

 

Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

O mancam simpla sau pudrata cu zahar.


Saptamana Haferland alaturi de Selgros Cauta Pasiunea

$
0
0

Foto credit – Calin Stan

In regiunea saseasca din Transilvania denumita “Tara Ovazului” sau “Haferland” totul este ca intr-o poveste din timpuri vechi, pline de farmec. Acolo simti ca te intorci in timp, in vremuri ce asteapta sa fie desconspirate si povestite, duse mai departe pentru toti cei care iubesc traditiile si istoria unei zone incarcate de istorie si emotie.

Cea de-a sasea editie a Saptamanii Haferland, cel mai mare eveniment dedicat promovarii zonei si culturii sasesti din inima Transilvaniei, va avea loc in perioada 2-6 august 2018.

In aceasta perioada vor fi asteptati mii de turisti din tara noastra, dar si din afara Romaniei. Editia din acest an se desfasoara sub tematica mestesugurilor, iar organizatorii Festivalului vor realiza ateliere de mestesuguri, concerte de jazz si muzica clasica in bisericile fortificate, activitati pentru copii, proiectii de film, spectacole de teatru, expozitii, dar si activitati in aer liber: plimbari cu bicicleta, caruta sau tractorul, dar si deja celebrul bal sasesc.

Anul acesta vioara Stradivarius Elder-Voicu va ajunge la Haferland pentru un recital sustinut de violonistul Alexandru Tomescu in Biserica Fortificata din Crit in data de 4 august.

Sloganul Saptamii Haferland 2018 este “Festival cu mestesug”. Editia din acest an va include localitatile Archita, Homorod, Roades, Saschiz, Rupea, Crit, Mesendorf, Cloasterf, Bunesti si Viscri.

Din dorinta de a promova cultura si traditiile sasesti, dar si turismul din zona dintre Rupea si Sighisoara (zona cunoscuta sub numele de “Tara Ovazului”),  in anul 2012 Michael Schmidt, presedintele Automobile Bavaria si al fundatiei Michael Schmidt, impreuna cu Peter Maffay, fondator al taberei Tabaluga, au initiat “Saptamana Haferland”.

La inceput acest festival cuprindea 5 sate si au participat doar cateva sute de oameni, majoritatea find sasi intorsi in zonele natale in vacanta de vara, dar, an de an, numarul acestora si al turistilor a crescut, anul trecut fiind peste 5500.

In fiecare an festivalul inglobeaza sate si activitati noi, fiecare localitate ingrijindu-se de o activitate ce are loc pe teritoriul acesteia. Programul detaliat al festivalului il veti putea accesand acest link.

Haferland este o zona unica in lume. Casele vechi sasesti au aceeasi structura de acum cateva sute de ani. Aflate intr-o zona pitoreasca superba, cu flora si vegetatie ce au elemente unice in lume, toate acestea au reusit sa il cucereasca si pe printul Charles Charles al Marii Britanii.

Invitatia primita din partea Selgros Romania de a vizita acest loc minunat a fost cel mai frumos lucru din ultimile luni. Intr-o luna incarcata de evenimente personale, aceasta calatorie a fost ca un cadou special de care m-am bucurat din tot sufletul.

Drumul catre Crit a inceput in 17 iunie in parcarea de la Automobile Bavaria Baneasa, unde am primit special pentru deplasare un Mini Countryman, masina pe care a condus-o Carmen – colega mea din Constanta, autoarea blogului Garda Culinara.

Am plecat foarte devreme, asa ca micul dejun l-am luat la Rompetrol, partener al Fundatiei Michael Schmidt ce are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural sasesc si dezvoltarea unor proiecte pentru promovarea limbii germane in Romania.

Statia Romeptrol situata pe centura Ploiestiului, ne-a oferit rasfatul perfect: sandwich-uri, tarte, macarons, sucuri, smoothie, cafele si cam tot ce ne-am fi dorit la micul dejun.

Foto Credit – Calin Stan

Am continuat drumul pana in satul Crit cu un mic popas la Brasov, locatie in care ni s-au alaturat Antoaneta Gales din partea Selgros Romania, Dana Burlacu Visternicu – Prajiturici si altele, Iuliana Sbirnea – Bucate Aromate si Cosmin Dragomir – Gastroart.ro.

Am ajuns destul de repede la destinatie. Pentru a intra in Crit ne-am abatut de la drumul ce leaga Brasovul de Sighisoara, observand inca din drumul principal Turla Bisericii evanghelice fortificate.

Crit este un sat mic de sasi, iar numele acestuia se traduce in limba germana Deutsch-Kreutz (Crucea Germana). Despre satele din aceasta parte a tarii s-au scris carti, povestile oamenilor de aici fiind pastratate pentru toti cei ce vor vrea sa le descopere ca pe niste comori ascunse ce abia asteapta sa iasa la vedere.

In muzeul din incinta bisericii evanghelice fortificate din sat sunt expuse multe unelete folosite in gospodarie de sasi, dar si piese de mobilier, cufere sau costume traditionale.

 

Am ajuns chair inainte de a incepe un concert extraordinar de muzica fado sustinut de Cristiano de Sousa – Misterele Lisabonei poposesc in satele sasesti.

Impreuna cu restul bloggerilor culinari din proiectul Selgros cauta pasiunea ( Laura Laurentiu – Retete ca la mama, Oana Igretiu – Savori Urbane, Alex Juncu – Bucataria familie mele, Corina Adriana Ureche – Bucataria Urecheatei, ) dar si cu Victoria Moraru – Victoriamoraru.com, Calin Stan – ClubFoto.com si Carmina Nitescu – turismmarket.com, ne-am lasat purtati de muzica pe taramuri portugheze.

Dupa concert ne-am bucurat din plin de mancarea locala la un brunch oferit in aer liber la Casa Kraus.

In loc sa va povestesc cat de buna a fost mancarea voi lasa cateva poze ce vor spune  mai multe decat as putea sa va spun eu in cateva cuvinte.

 

Cazarea noastra a fost una din cele mai frumoase in care am fost in Romania, la casa Kraus, o fosta casa parohiala reconstruita acum cativa ani dupa planurile originale, arhitectii pastrand atmosfera, austeritatea si frumusetea interioarelor sasesti.

Cu facilitate moderne, un restaurant ce combina retete vechi cu cele in tendintele culinare, acest loc va ramane mereu in lista mea pentru locuri in care vreau sa revin.

 

Foto credit- Casa Kraus

A doua zi ni s-a alaturat doamna Hermine Antoni din Mesendorf, o invatatoare ce locuieste acum in Germania, dar revine an de an cu dragoste pentru meleagurile si casa a trait aici.

Povesti despre familia dansei, istorioare din satul in care a trait au fost impletite in jurul obiceiurilor, datinilor si traditiilor din perioada in care a fost in tara, dar chiar si dinainte de aceasta.

Una din cele mai dezbatute povesti a fost despre lichiu- cunoscut si sub numele de hanklich sau hencles- un produs tradional sasesc servit pe vremuri la nunti sau sarbatori.

Acesta este realizat din ingrediente simple, la indemana tuturor gospodinelor: faina, drojdie, oua, lapte, unt, zahar si putina sare. Peste aluatul dospit troneaza un topping cu smantana si galbenusuri, ce poate fi adaptat dupa gust intr-o reteta dulce sau una sarata.

Desi initial erau doar trei propuneri de toppinguri, veti vedea ca s-au pregatit 4, iar unul din ele este imbunatatit chiar cu bezea.

Si, daca tot ne ocupam cu gatitul, pasiune care ne-a adus alaturi de Selgros Romania in aceasta calatorie, am trecut la pregatirea lichiu-lui. In timp ce Oana si Laura s-au ocupat de blat, noi ne-am impartit toppingurile.

 

Si, la final, ne-am rasfat cu 4 feluri de lichiu pe care va invit sa il pregatiti si voi.

Iata si cateva sectiuni… absolut delicioase! Va spun sincer ca abia astept sa pregatesc si eu reteta integral.

Excursia noastra a continuat la Biserica evanghelica fortificata din Bunesti, unde ne-au asteptat Ela si Helmut Wagner, o familie de sasi ce are grija de aceasta biserica foarte veche si frumoasa.

Ospitalieri si gazde primitoare, familia Wagner, ne-a asteptat cu masa intinsa, cu bucate pregatite de ei, rachiu, socata si cafea. Inainte sa facem cale intoarsa spre casa ne-am exersat ” talentul” de a picta.

foto credit – Calin Stan.

Sper ca pozele si tot ce v-am povestit mai sus v-au starnit interesul si veti face planuri de vacanta pentru perioada 2-6 august. Nu mai este mult pana la Festivalul “Saptamana Haferland”, asa ca faceti rezervari din timp.

La final vreau sa le multumesc celor care au transformat cele doua zile la Crit in doua zile minunate: Tony- Selgros Romania, Olivia Stapley – Fundatia Michael Schmidt, Automobile Bavaria si Rompetrol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QUESADILLA CU PUI SI ARDEI

$
0
0

Quesadilla este numele dat de mexicani unei “placinte/sandwich”cu branza, simpla sau insotita de legume sau diverse tipuri de carne. Inspiratia fiecaruia o poate transforma intr-o gustare buna, rapida, usor de pregatit, astfel incat orice incepator in ale bucatariei sa se poate descurca. Este satioasa si nu ai nevoie sa te complici, cu o astfel de reteta scapi usor din bucatarie si iti poti satura si familia la cina, dar si musafirii la o gustare. Quesadilla cu pui este poate cea mai intalnita gustare la petrecerile copiilor, insa ardeii nu sunt pe gustul tuturor.

Partea buna este ca la aceasta reteta puiul poate fi pregatit si in avans, poate fi un rest de la gratarul facut in week-end sau facut simplu la cuptor.

Branza folosita in quesadilla trebuie sa fie genul acela care se topeste, rolul ei fiind de a lipi ingredientele de tortilla (lipie de porumb). In lipsa lor, cand pofta si faptul ca nu avem la indemana tortilla, putem folosi lipii libaneze  sau lavas turcesc , dar rezultatul nu este chiar acelasi.

Quesadilla se serveste imediat, fierbinte, cand branza topita este moale si se intinde. Aceasta va fi insotita de un sos (guacamole, sos de rosii picant sau salsa de rosii – Pico de Gallo), salate, smantana, iaurt. Pentru cei care nu au o problema ca aceasta isi schimba gustul si textura in timp, quesadiila cu pui poate fi acel sandwich pus in pachetel pentru scoala sau la birou.

Pentru cei care iubesc porumbul si vor o reteta care sa te duca cu gandul la taramuri mexicane, atunci putem introduce si acest ingredient in lista noastra (cate 2 linguri in fiecare quesadilla), dar putem adauga si jalapeno feliat subtire pentru un gust picant.

Dovada ca ne place quesadiila este si diversitatea retetelor incercate deja: cu pui si sunca, caprese, cu avocado, jalapeno si rosii.

Si, ca sa va conving cat de usor se pregateste, am realizat un mic filmulet. Il puteti vedea mai jos, sau direct pe canalul de You Tube, unde va invit sa va abonati pentru a fi la curent cu postarile de acolo.

INGREDIENTE:

(pentru 2 bucati)

400 g piept de pui

250 g branza cheddar (gouda sau un cascaval bun)

3 ardei colorati diferit

1 ceapa rosie medie

4 tortilla

ulei pentru prajit

sare

piper

guacacamole pentru servit

PREPARARE:

Radem branza, tocam legumele, apoi prajim puiul (asezonat cu sare si piper) pana se rumeneste pe toate partile. Il scoatem din tigaie si continuam sa calim legumele. Taiem puiul fasii sau felii. Ungem o alta tigaie cu o lingurita ulei (sau folosim un spray), punem o tortilla urmand ca apoi sa aranjam un strat de branza. Peste aceasta punem jumatate din cantitatea de pui si de ardei cu ceapa, lasam in jur de 1 minut sa se rumeneasca, acoperim cu un alt strat de branza si o foaie de tortilla. Apasam usor pentru ca ingredientele sa se lipeasca intre ele, intoarcem quesadilla pentru a se rumeni si partea de sus.

Modalitatea de preparare se poate vedea in filmuletul de mai jos. Eu va doresc pofta buna!

GEM DE COACAZE ROSII

$
0
0

 

Gem de coacaze rosii este foarte delicios, usor de pregatit, 100% natural, fara conservanti. Nu avem nevoie de gelifianti, conservanti absolut deloc.

Coacazele rosii contin pectina (in cantitate mare) ce ajuta la legarea siropului si transformarea lui in gem. Are o culoare superba, gustul dulce acrisor este perfect pentru a finaliza micul dejun cu acest gem. Am sa va spun ca este perfect si pentru a fi folosit in prajituri (cea cu  blaturi cu suc de rosii sau albinita, greta garbo si multe altele). Daca se inatreste prea tare, ca un jeleu, puteti sa il incalziti un pic la microunde sau la baine-marie si isi recapata textura mai moale. De asemenea, daca ratam momentul in care trebuie luat de pe foc si gemul se intareste prea tare, ii putem adauga putina apa (la 1.200 kg fructe 200 ml apa)  si il refierbem 2 minute.

Nu este complicat deloc. Timpul de fierbere este mult mai mic decat la orice alt gem. Cu siguranta se va descurca orice incepator in ale gatitului sa pregateasca un astfel de gem.

Coacazele din acest gem sunt din tufa uriasa din curtea mea. Anul acesta am avut record de fructe. Am pregatit deja prajituri, briose, le-am mancat proaspete pentru a ma bucura de toate calitatile lor: regleaza tranzitul intestinal, reduc riscul de afectiuni cardio-vasculare, intaresc sistemul imunitar, protejeaza sistemul nervos si cel muscular. Sunt bogate in acizi grasi esentiali omega 3, sunt surse importante de fier prevenind anemia.

Sigur, nu inseamna ca o ceasca de coacaze ne face bine peste noapte, dar consumul regulat ne poate ajuta sa ne ferim de diverse boli.

Exista si coacaze negre sau albe, cu proprietati la fel de remarcabile.

Revenind la ideea principala, iata de ce avem nevoie pentru a pregati un delicios gem de coacaze rosii:

INGREDIENTE:

1.200 g coacaze rosii

700 g zahar tos

sucul de la 1/2 lamaie

PREPARARE:

Curatam fructele de toate coditele, apoi le spalam foarte bine sub jet de apa. Punem zaharul peste fructe, zdruncinam castronul pentru a ajunge zaharul pe toate fructele, apoi le punem la frigider pentru 8 ore. Dupa acest interval punem la fiert fructele cu siropul format. Avem nevoie de maxim 10 minute pentru ca fructele sa devina moi. Luam de pe foc, dam compozitia prin sita deasa, frecand cu o lingura. In acest fel eliminam samburii si cojile.

Pentru a vedea cum am procedat mai departe va las filmuletul de mai jos.

 

SMOOTHIE ANTIOXIDANT

$
0
0

Smoothie antioxidant este mai mult decat perfect pentru micul dejun. Este sanatos, energizant, gustos (pentru cei care iubesc sfecla rosie cruda). Sfecla rosie denumita si “super-aliment” este cea mai benefica leguma pentru organism. Impreuna cu coacazele negre formeaza cea mai buna si mai puternica combinatie de antioxidanti. As fi putut da le pun doar pe acestea, dar am completat cu prune si morcov pentru a aduce mai multe proprietati si energie, transformand aceasta bautura in ceea ce pot folosi in loc de cafea la micul dejun. Atata energie si stare de bine nu am simtit nici dupa ce am baut o cafea. Aromat cu scortisoara, indulcit putin cu miere, este cu siguranta unul din acele smoothie pe care le veti aprecia.

Antioxidantii sunt conform definitiei un complex de elemente nutritive (vitamine si minerale) si enzime specifice ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, neutralizand moleculele de oxigen instabile, ajutand corpul sa le distruga. Radicalii liberi daca nu sunt tinuti sub control de antioxidanti pot duce la boli grave si la imbatranirea prematura a organismului.

Cu ajutorul vitaminelor si nutrientilor din plante, care joaca rol de antioxidanti, putem beneficia de efectul si beneficiile lor, aducand un aport de vitamina A, betacaroten, carotenoide, vitamina C, vitamina E, zinc si seleniu – cei mai buni antioxidanti.

Specialistii spun ca este bine sa consumam fructe si legume proaspete pentru a ne bucura de necesarul de antioxidanti, in defavoarea suplimentelor cu vitamine.

Din acest motiv, macar din cand in cand putem incerca o doza mica de sanitate sub forma unui smoothie. Acest smoothie este complet vegan, nu are nici macar lapte vegetal, nu influenteaza gustul si proprietatile fructelor si legumelor.

Am pregatit acest smoothie cu ajutorul blenderului G21 Perfect Smoothie Vitality, un blender profesional ce face parte din gama blenderelor vortex, de mare viteza. O parte din aceste reteta au ajuns deja pe blog, dar vor urma si alte retete pregatite cu acesta. Daca sunteti interesati sa il achizitionati si voi o puteti face accesand link-ul acesta . Profitati de raportul pret-calitate, caci este de departe foarte atractiv pentru cat de multe stie sa faca.

G21 a transformat sfecla rosie cruda in suc perfect, iar cuburile de gheata s-au sfaramat in asa fel incat nu am simtit nici macar aschii de ghetata.

Alte retete de smoothie realizate cu G21: 1. Smoothie cu mango, banane si radacinoase; 2. Smoothie cu banana, mango, baby spanac si avocado; 3. Smoothie verde cu catalupe; 4. Smoothie verde cu menta si vanilie 5. Smoothie cu piersici si visine 

Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati un smoothie antioxidant:

INGREDIENTE:

1/2 sfecla rosie mica

1 morcov

3 prune coapte

2 linguri coacaze negre

1/2 lingurita pudra de scortisoara

2 lingurite miere de albine/ sirop de artar

200 ml apa foarte rece

cuburi de gheata

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana. Curatam morcovii si sfecla de coaja, pastram jumatate pentru smoothie , iar restul il folosim pentru alta reteta. Scoatem samburii prunelor, iar la caoaczele negre indepartam coditele.

Punem toate fructele si legumele in bolul blenderului, adaugam apa foarte rece, apoi cuburile de gheata, scortisoara si mierea de albine.

 

Pornim aparatul si il lasam sa isi faca treaba in jur de 30 secunde.

 

Delicios! Sanatos! Gustos! Profitati de sugestia mea. 🙂

 

 

 

PATRU APERITIVE RAPIDE DE VARA

$
0
0

Pentru ca vara vrem sa stam cat mai departe de aragaz si cuptor am sa va aduc in atentie cele 4 retete pe care le-am pregatit alaturi de Anca Ionescu in proiectul “Gatesc cu prietenii”, retete potrivite pentru orice meniu festiv, aperitive rapide fara foc:

  1. rulouri de sunca cu salata de cruditati
  2. frigarui de rosii cu mozzarella
  3. hummus
  4. rulouri din lipie cu pasta de avocado si ton

 

Pentru rulourile de sunca cu salata de cruditati folosim felii de sunca ce vor fi umplute cu salata realizata din morvov si telina (date prin razatoarea mica) si mar ras (de preferat pe razatoarea mare pentru a lasa mai putin lichid) cu putin suc de lamaie (ce va impiedica oxidarea) , 1 catel mic de usturoi pisat, foarte putina sare si piper si iaurt grecesc. Am ales iaurtul grecesc pentru ca ar fi de preferat sa evitam pe timpul verii maioneza. La 2 linguri rase de morcov+ 2 linguri rase de telina+ 1 lingura mar ras (scurs de zeama) adaugam 2 lingurite iaurt gros (grecesc). Sucul de lamiae il punem peste mar si telina pentru ca acestea sa nu sis schimbe culoarea. Nu vom pune foarte mult iaurt in salata pentru ca exista riscul ca acestea sa lase apa (atat marul cat si iaurtul in combinatie cu sarea). In ceea ce priveste marul, ar fi bine sa folosim un mar verde sau galben. Marul folosit de mine (bot de iepure) s-a oxidat instantaneu in momentul in care a fost ras.

Punem salata pe felia de sunca, rulam, apoi putem taia pe jumatate.

Frigarui de rosii cu mozzarella – se pregatesc foarte usor. Avem nevoie de rosii cherry de 2 culori, frunze de busuioc, bilute de mozzarella, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Pentru a obtine acel gust “WoW” am un mic secret: taiem rosiile in jumatate, le punem intr-un castronel, apoi le marinam cu otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Amestecam si le lasam in jur de 5 minute sa prinda gust, apoi putem sa le montam pe betisoare mici de frigaruie.

 

Hummus, o reteta clasica, pregatita cu naut din conserva se pregateste in maxim 2 minute. Punem nautul scurs (fara sa aruncam zeama), putina zeama de la naut (50 ml), suc de lamiae (1-2 linguri), tahini, 1 catei usturoi pisat, 1 lingura ulei masline si sare. Punem toate ingredientele in vasul mixerului vertical, apoi il lasam pe acesta sa faca toata treaba. Punem hummusul in vase mici si decoram cu betisoare de legume.

 

Rulouri din lipie cu avocado si ton sunt abosult delicioase. Am pregatit si in trecut un astfel de rulou, iar pe acesta il gasiti aici. La aceasta reteta am schimbat putin crema de avocado: 1/2 avocado mare (sau un avocado mic), fara miez si curatat de coaja, va fi pus in vasul mixerului cu 2-3 lingurite iaurt si 1 catel usturoi pisat, 1 lingurita suc lamaie si putina sare. Mixam pana devine o crema fina ce va fi intinsa pe lipie. Peste aceasta punem tonul dintr-o conserva- scurs de ulei (sau suc propriu), 2-3 rosii chery taiate cubulate, 1/2 castravete mic tocat cuburi, cateva frunze de patrunjel verde. Ar fi mers si o ceapa verde tocata marunt, dar eu am uitat sa o pun in live.

In timp ce am pregatit aceste aperitive, invitata mea ne-a povestit o multimer de lucruri interesante despre produsele electrocasnice de la Panasonic. Astfel, am aflat despre faptul ca toate produsele electrocasnice au fost inspirate de bucataria washoku (una din cele mai gustoase si mai santoase bucatarii din lume, protejata de Unesco). Eu va invit sa urmariti filmul de pe facebook si veti putea vedea atat modul in care am facut aceste aperitive, cat si toate informatiile utile oferite de Anca.

 

Gatesc cu prietenii – ep 31 – 4 aperitive rapide de vara – cu Anca Ionescu

Gatesc cu prietenii -aperitive fara foc

Publicată de divainbucatarie.ro pe Joi, 28 Iunie 2018

 

Viewing all 2169 articles
Browse latest View live