Quantcast
Channel: Diva in bucatarie
Viewing all 2169 articles
Browse latest View live

SALATA DE ANDIVE CU ROQUEFORT SI NUCI

$
0
0

salata-cu-andive,-roquefort-si-nuci

Andivele sunt niste legume cu o aroma minunata, cu un gust usor amarui. Desi au putine calorii, au o valoare nutritiva foarte mare. Sunt perfecte pentru salate sau aperitive, asa ca salata de fata reprezinta una din sugestiile pe care vi le propun pentru a manca andive.

Si pentru ca acestea sunt originare din Belgia, iar Isabela este gazda in aceasta luna pentru proiectul The Food Connection (un proiect conceput de Oana de la Savori Urbane), reteta va fi postata mai repede decat era programata initial. :)

INGREDIENTE:

2 andive mici

1/2 punga mix salata verde (  rucola, radichio, salata creata, valeriana, etc)

1 mana nuci tocate in  bucati mari

100 g branza Roquefort

Pentru dressing:

4 linguri ulei masline

1 lingura suc lamaie

1 lingurita mustar Dijon

1 lingurita miere de albine

1 praf de sare

piper proaspat macinat

Pentru servit:

1 cana crutoane

PREPARARE:

Spalam salata si andivele, rupem foile din andive in bucati, apoi adaugam nucile si branza Roquefort.

salata-cu-andive-roquefort-si-nuci-1

Separat pregatim dressingul amestecand bine toate ingredientele. Il turnam peste salata, amestecam si salata este gata!

salata-cu-andive-roquefort-si-nuci-2

Punem salata in castronele, adaugam crutoane si putem manca.

Pofta buna!


BISCUITI CU LAMAIE DE POST

$
0
0

biscuiti-cu-lamaie-de-post-a

Fragezi si delicati, acesti biscuiti cu lapte de soia si aroma de lamaie vor fi pe gustul tuturor. Sunt perfecti pentru cei care au alergii la lapte sau oua, pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post, dar va spun ca nimeni nu va face diferenta intre biscuitii obisnuiti si acestia, pentru ca sunt super deliciosi.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-b

INGREDIENTE:

70 ml lapte de soia

60 ml ulei

100 g zahar sau alt inlocuitor

1 plic zahar vanilat – optional

1 lingurita coaja rasa de lamiae

1/2 lingurita esenta de lamiae

3 g amoniac pentru prajituri

270 g faina

Pentru decor:

100 g ciocolata neagra (70% cacao)

2 linguri lapte de soia

 

PREPARARE:

Pentru a pregati biscuitii cu lamaie de post amestecam laptele de soia cu uleiul si adaugam zaharul.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-1biscuiti-cu-lamaie-de-post-2

Incorporam faina amestecata cu amoniac, coaja rasa de lamaie si esenta. Framantam aluatul in maini pana devine neted si nu se lipeste de maini. Chiar daca este inca moale, conditia este sa nu fie lipicios. Il intindem usor intre 2 folii alimentare si il dam la congelator pentru 40-45 minute.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-3biscuiti-cu-lamaie-de-post-4

Dupa acest interval il mai intindem putin (sa fie cam de 3 mm grosime) si decupam biscuitii cu ajutorul unor forme. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem biscuitii cu lamaie de post timp de 10-12 minute (sau pana acestia devin putin aurii pe fund) in cuptorul preincalzit la 180°C. Ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-cu-lamaie-de-post-5biscuiti-cu-lamaie-de-post-6

Putem sa ii decoram cu ciocolata neagra topita cu 2 linguri lapte de soia la microunde sau la baine-marie.

biscuiti-cu-lamaie-si-lapte-de-soia-c

Absolut deliciosi! 😉

 

RETETE VOL AU VENT

DULCETURI DE LA RAURENI

$
0
0

DULCEATA-RAURENI-BORCANE-IN-COS

 

Zilele trecute am primit de la Raureni aceste borcane de dulceata. Dupa 3 zile nu mai am decat doua. :) Pofta de visine si capsuni m-a ispitat si astfel am descoperit o dulceata fina si aromata.

Ca in reclamele acelea de la televizor m-am simtit purtata in timp in vara, cand pregateam dulceata si faceam imediat un teanc mare de clatite pentru a fi umplute cu dulceata. Si pentru ca ziua pare mai frumoasa cand o incepem cu  o prajitura sau o tarta cu dulceata de visine, nu avem nevoie de nimeni sa ne convinga cat este de delicioasa. Gustul inconfundabil vorbeste de la sine.

De capsuni nu ma satur niciodata, asa ca dulceata aceasta parfumata a reusit sa adune in borcan mirosul verii. Capsuni mari si aromate au imprumutat aroma lor proaspata si frumoasa in reteta de dulceata de capsuni de la Raureni.

Ce poate fi mai frumos decat sa ne bucuram de culorile verii in mijlocul iernii? Cele mai bune si mai savuroase prajituri se pot pregati cu dulceturile de Raureni, acestea devenind ingredientul secret pe care il vom folosi pentru a aduce bucurie pe fetele celor dragi sau musafirilor ce se delecteaza cu prajiturile pregatite.

Dulceata de struguri am incercat-o la micul dejun si pot spune cu mana pe inima ca este cea mai buna din ce am gustat pana acum, asa ca nu cred ca va rezista prea mult nici acest borcan.

Deja imi imaginez cum ar arata pe niste pancakes pufoase. 😉

Daca veti dori sa va inspirati puteti incerca mai multe deserturi cu gem si dulceata de aici.

 

PANETTONE DE CASA

$
0
0

panettone-de-casa-felii

Aceasta reteta ne rapeste mult timp de asteptare, insa merita cu prisosinta. Este bun, pufos, aromat si se potriveste perfect pentru masa de Craciun. Il vom pregati cu 3 zile inainte de sarbatori, astfel incat sa avem timp si pentru alte retete speciale. Inspiratie din retetele italiene, aceasta reteta va aduce un plus de savoare sarbatorilor noastre. Ma gandesc ca nu se supara nici Mos Nicolae daca il asteptam cu o felie de panettone si un pahar cu lapte.

Aluatul din prima zi:

30 g drojdie de bere proaspata

150 g zahar

1 lingurita extract de vanilie

6 galbenusuri de la oua mari (L)

1 albus

150 g apa calduta

120 g unt moale

500 g faina

Aluatul de a doua zi (la 12 ore dupa pregatirea primului aluat):

Aluatul din prima zi

120 g zahar

2 linguri miere de albine

50 g apa calda

6 galbenusuri mari

1  lingurita sare

120 g unt moale

120 g stafide inmuiate in rom sau cognac

1 lingurita coaja portocala confiata taiata cubulete foarte mici

coaja rasa de la 1 portocala bio

300 g faina

MOD PREPARARE:

Dizolvam drojdia in apa calduta cu o lingura zahar si una de faina. O lasam sa dospeasca in jur de 10 minute, apoi o punem peste faina. Adaugam 3 galbenuri si amestecam aluatul. Restul de galbenusuri le mixam cu albusul si zaharul pana devin cremoase si isi dubleaza volumul, apoi le incorporam in aluat.

panettone-de-casa-1panettone-de-casa-2

Adaugam untul si framantam bine pana obtinem un aluat neted, elastic, care nu se va lipi de maini. Daca nu nu descurcam cu framantatul putem sa folosim o masina de paine pentru aceasta operatiune. Mutam aluatul intr-un vas mai mare, il acoperim cu o folie alimentara pentru a impiedica formarea unei cruste, apoi cu un prosop umezit.

panettone-de-casa-3panettone-de-casa-4

Lasam vasul in loc ferit de curent, la caldura pentru 12 ore. Dupa acest interval de timp mutam aluatul in masina de paine impreuna cu restul ingredientelor  (incepand cu cele lichide si terminam cu faina- exceptie fac stafidele si coaja de portocale confiata) si o lasam sa framante, astfel incat la final sa avem iar un aluat elastic. In acest moment adaugam stafidele scurse, coaja confiata si mai framantam putin aluatul. Il lasam la loc cald inca o ora. Impartim aluatul in doua, il punem in forme rotunde tapetate cu hartie de copt si il lasam inca 30-60 minute sa creasca.

panettone-de-casa-5panettone-de-casa-6

Coacem cozonacii in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45-50 minute (in functie de puterea cuptorului), avand grija sa ii acoperim dupa primele 20 minute pentru a nu se inchide prea tare la culoare. Pentru racire ii scoatem din forma si ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

Ar fi bine sa se odihneasca 24-36 ore inainte de a fi serviti, dar trebuie sa avem grija sa ii punem intr-o cutie (dupa ce se vor raci) ce pastreaza continutul etans.

Spor la pregatit panettone!

PUI CU SOS DE PORTOCALE SI GHIMBIR IN STIL ASIATIC

$
0
0

pui-cu-sos-portocale-si-ghimbir-in-stil-asiatic-00

Am promis ca voi pregati reteta castigatoare din concursul cu dulceata de la ST. DALFOUR, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si v-am adus reteta de pui cu dulceata de portocale si ghimbir in stil asiatic.

INGREDIENTE:

(pentru 3 portii)

500 g piept de pui

1 lingura otet chinezesc

1 lingurita rasa ghimbir

2 linguri sos soia

80-90 g amidon

ulei floarea soarelui pentru prajit

250 ml suc portocale proaspat stors

120 g dulceata de portocale cu ghimbir

Pentru servit:

250 g orez cu bob lung

400 ml apa/supa legume

3 linguri ulei

optional: 2 linguri mazare si morcov congelate

sare

PREPARARE:

Pieptul de pui il punem la marinat pentru 15 minute inntr-un amestec de otet, soia si ghimbir ras- avem grija ca toara carnea sa fie unsa cu aceasta marinata. Dupa acest interval taiem pieptul de pui in fasii de marime potrivita. In acest timp punem la fiert orezul, il scurgem apoi il calim in ulei incins. Daca vrem si cateva legume pentru mai multa culoare, prajim intai legumele in jur de 30-45 secunde, apoi punem orezul peste ele si prajim impreuna timp de aproximativ 3 minute. la final adaugam sare si amestecam.

pui-cu-sos-de-portocale-si-ghimbir-in-stil-asiatic-1pui-cu-sos-de-portocale-si-ghimbir-in-stil-asiatic-2

Punem amidonul peste pui si incercam sa acoperim cat mai bine fiecare bucata de carne – ce ramane in farfurie nu se arunca, vom avea nevoie se foarte putin amidon pentru sos. Prajim bucatile de pui in ulei, in wok-ul incins bine, apoi le scoatem  si scurgem uleiul ramas in vas.

pui-cu-sos-de-portocale-si-ghimbir-in-stil-asiatic-3pui-cu-sos-de-portocale-si-ghimbir-in-stil-asiatic-4

Stoarcem sucul de portocale si pastram 50 ml, restul il punem in wok si adaugam dulceata de portocale cu ghimbir. Lasam sa fiarba in jur 2 minute, apoi adaugam 50 ml suc de portocale pastrat in care dizolvam putin amidon (1/2 lingurita) ramas in farfuria in care am amestecat puiul cu acesta. Punem puiul peste sos, amestecam usor si oprim focul cand acesta da semne ca se ingroasa.

pui-cu-sos-de-portocale-si-ghimbir-in-stil-asiatic-5pui-cu-sos-de-portocale-si-ghimbir-in-stil-asiatic-6

Mancam imediat, cu orez chinezesc prajit.

Pofta buna!

 

 

RETETE PUI LA CUPTOR

$
0
0

CUM PREGATIM VOL AU VENT

$
0
0

cum-pregatim-vol-au-vent

Vol au vent, aperitive mici din aluat de foietaj cu diverse umpluturi savuroase, pot fi servite la petreceri sau alte mese festive. Se pregatesc usor, chiar daca pare o chestie migaloasa la prima vedere. In functie de alegerea pe care o facem pentru umpluturi, acestea pot deveni centrul de atractie al mesei, asa ca putem retine ideea pentru zilele in care avem musafiri.

Retetele de vol au vent pregatite pana acum au ca umplutura crema de branza, ciuperci si usturoi,  peste si ciuperci sau cu vinete si tabbouleh.

INGREDIENTE:

400 g aluat foietaj

1 ou batut

Pentru decor – la alegere, in functie de gust:

seminte de susan

seminte de mac

PREPARARE:

Intindem aluatul de foietaj pe un fund mare de lemn cat timp acesta este inca foarte putin congelat si decupam in numar par cu ajutorul unor forme pentru biscuiti sau cu un paharel. Jumatate din acestea vor fi decupate in mijloc. Aluatul ramas il recuperam si framantam putin, apoi il intindem si realizam alte forme ce vor deveni vol au vent. Ungem cu ou batut partea nedecupata din aluat, lipim apoi jumatatea decupata si o ungem si pe aceasta.

cum-pregatim-vol-au-vent-01cum-pregatim-vol-au-vent-02

Presaram seminte de susan sau mac, iar fundul blatului il intepam cu furculita pentru a nu-l lasa sa creasca la fel de mult ca restul aluatului – vom observa ca cele intepate mai putin vor creste mai inalte. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-18 minute, pana devin aurii. Le lasam sa se raceasca pe un gratar cat timp pregatim umplutura.

cum-pregatim-vol-au-vent-03cum-pregatim-vol-au-vent-04

Pot fi umplute cu crema de branza, pasta de peste, peste cu maioneza, pui, vinete, icre, ciuperci cu maioneza, etc.

Spor la pregatit vol au vent!

 

 


TOCANITA DE CARTOFI CU MASLINE – DE POST

$
0
0

tocanita-de-cartofi-cu-masline-si-salvie-de-post

Tocanita de cartofi este una din mancarurile preferate in timpul postului. Daca ne-am plictisit de vechea reteta putem incerca ceva nou, cu masline si aroma de salvie, astfel incat sa iesim putin din tiparele cu care ne-am obisnuit. Putina variatie ne face sa nu ne plictisim de retetele vechi, nu-i asa?

INGREDIENTE: (pentru 4 portii)

1 kg cartofi

2 cepe de marime medie

2 morcovi mici-medii

1 ardei kapia

3 linguri ulei

500 ml supa legume

200 ml suc gros de rosii

1 lingurita zahar

1 lingurita mustar

200 g masline – alegem masline care nu sunt amare!

1/2 lingiurita boabe piper

6 frunze medii-mari de salvie

putina sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Daca folosim masline foarte sarate le punem in apa la temperatura camerei cu 1 ora inainte de a pregati mancarea. Calim putin ceapa in ulei incins, apoi adaugam morcovii si ardeiul rasi prin razatoarea mica si continuam sa calim in jur de 3 minute. Adaugam cartofii curati de coaja si taiati in cuburi de marime potrivita, apoi turnam supa de legume, avand grija sa pastram 100 ml pentru a dizolva faina.

 

tocanita-de-cartofi-cu-masline-si-salvie-de-post-1tocanita-de-cartofi-cu-masline-si-salvie-de-post-2

Fierbem 5 minute, apoi adaugam sucul de rosii, zahar, mustar si frunzele de salvie tocate. Dupa acest interval de timp punem maslinele si lasam la foc mic spre mediu inca 10 minute, apoi turnam supa pastrata in care am dizolvat faina si amestecam pentru a se omogeniza lichidul. Dam tocanita la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 minute. tocanita-de-cartofi-cu-masline-si-salvie-de-post-3tocanita-de-cartofi-cu-masline-si-salvie-de-post-4

Mancam tocanita de cartofi cu masline si salvie cat este inca calda, avand alaturi o salata verde, gogosari sau castraveti murati. Pofta buna!

Dr.Oetker prajitureste si decoreaza alaturi de adolescentii din SOS Satele Copiilor Romania

$
0
0

evenim-sos-satele-copiilor-Ro-0

Adolescenții și copiii aflaţi în grija organizaţiei SOS Satele Copiilor România au pregătit, in prag de sărbătoare, o mulţime de biscuiţi deliciosi şi frumos decoraţi. Dr.Oetker a organizat un atelier de prăjiturit pentru cei 11 tineri ce locuiesc în Satul SOS din Bucureşti al organizaţiei şi i-a îndemnat să-şi folosească imaginaţia pentru a-şi crea propriile delicii. În cadrul cald de la Chef Parade, copiii au făcut aluatul, au copt şi au decorat biscuiţi pe care să-i poată aşeza în bradul de Crăciun.

Chiar dacă românii obişnuiesc să aşeze bomboane în brad în aşteptarea lui Moş Crăciun, noile Ornamente de 30g de la Dr.Oetker au oferit alternativa dulciurilor de casă pentru decorurile de sărbători. Fiind una dintre cele mai creative activităţi, coacerea şi decorarea biscuiţilor este mereu atractivă pentru copii, implicând joaca, imaginaţia şi punând în valoare unicitatea fiecăruia. Astfel, cu mic, cu mare, copiii au devenit rapid interesaţi de provocare şi au întrecut aşteptările prin creaţiile lor demne de mândrie.

evenim-sos-satele-copiilor-Ro-1

Amalia are 9 ani şi a mai participat la alte acţiuni ale Dr.Oetker pentru SOS Satele Copiilor România, de fiecare dată cu entuziasm şi veselie. Se bucură că “a mai gătit şi ea”, chiar dacă ajută la bucatarie ori de cate ori este nevoie, iar aluatul ei de biscuiţi s-a transformat în cel mai iubit personaj al iernii: “L-am făcut pe Moş Crăciun!” a răspuns Amalia când a fost întrebată ce i-a plăcut cel mai mult în cadrul evenimentului. Ștefan de 15 ani este elev la Școala profesională de bucătari și a fost foarte încântat că a avut posibilitatea să aplice concret ce a învățat la școală.

evenim-sos-satele-copiilor-Ro-2

evenim-sos-satele-copiilor-Ro-3

Sara Maria are 6 ani și a participat la realizarea tuturor biscuiţilor observând cu ochi mari şi albaştri fiecare mişcare. Alţi doi băieţi de liceu au realizat o glazură delicioasă şi au avut mereu grijă să guste din fiecare ingredient pentru a fi siguri că n-au greşit nimic. La final toţi au decorat cu precizie şi inspiraţie biscuiţii copţi de propriile mâini, cu siguranţă suficienţi şi pentru a mânca, şi pentru a împodobi bradul.

evenim-sos-satele-copiilor-Ro-4

Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizații non-profit din lume. Încă de la înființarea sa, în anul 1949, de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acționează în 134 de țări și oferă 1800 de programe și servicii unui număr de peste un million de beneficiari. În ţara noastră, SOS Satele Copiilor România ocrotește și sprijină astăzi, la aproape 25 de ani de la înființare, mai mult de 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

Cu o tradiție de peste 120 de ani pe plan internațional, compania germană Dr. Oetker are ca filon principal viziunea unei societăți construite în jurul principiilor tradiționale ale familiei. În România, încă din anul 1998, Dr. Oetker a promovat valorile fundamentale ale societății prin produse de calitate superioară și parteneriate care să exprime bucuria de a fi acasă și de a oferi celor dragi tot ce este mai bun. Prin programe care urmăresc să ofere o viață normală, fără griji, Dr. Oetker are în atenție sprijinirea proiectelor SOS Satele Copiilor România și a celor aproximativ 1000 de beneficiari direcți, cărora dorește să le ofere bucuria unei familii normale, unită în jurul bunătăților de pe masă de marile sărbători și nu numai.

Detergentul de vase ASEVI

$
0
0

detergent-vase-ASEVI

Cei care ma cunosc stiu deja ca am multi prieteni si ca imi place sa gatesc pentru ei. Asa ca am casa plina destul de des si masa pregatita pentru pentru oaspeti.

Intalnirile cu prietenii sunt minunate, dar cand acestia pleaca, exact ca in reclamele de la televizor, cand ma uit la muntele de vase ce ma asteapta sa le spal ma apuca “durerea de cap”.

O parte din acestea intra in masina de spalat vase, dar raman foarte multe pe care trebuie sa le spal eu, caci nu voi pleca la culcare lasand vase in chiuveta.

Am avut norocul sa primesc detergentul de vase Asevi  si sunt foarte incantata de el. Este foarte concentrat, are putere mare de curatare.

Farfuriile cu oul uscat s-au curatat usor, din cateva miscari, la fel si sosul de la friptura. Tacamurile din inox aratau impecabil, paharele straluceau fara sa fie nevoie sa fie sterse in exces cu prosopul de bucatarie, fapt ce mi-a adus un mare zambet pe fata.

Iar wok-ul meu de care se lipise carnea de pui s-a spalat atat de usor caci nici mie nu imi venea a crede.

Si pentru ca apa de la robinet este dura as spune ca nu am simtit nevoia sa folosesc crema pentru maini dupa ce am terminat de spalat. Iar asta nu poate fi decat un alt plus!

De multe ori cand nu stim ce sa alegem citim etichetele produselor, iar Asevi  ofera instructiuni clare si cuprinzatoare.

Atunci cand alegem detergentul de vase este bine sa stim ce cumparam, asa ca il recomand ca fiind un produs de calitate, ce curata eficient, astfel incat sa putem spune ca “merita toti banii” , devenind un ajutor de nadejde pentru curatenie. 😉

Si ca sa incheiem curatenia din bucatarie, dupa gatit si spalat vase, putem folosi Solutia universala cu degresant Asevi   in formula concentrata, speciala pentru suprafetele din bucatarie si nu numai. Poate fi utilizata pe gresie, faianta, mobilierul de bucatarie, jaluzele, pentru curatarea aparaturii electrocasnice, peste tot unde se acumuleaza murdarie si grasimi extreme. Aceasta are mare avantaj de a igieniza, se usuca rapid si are un parfum discret.

Se apropie sarbatorile iar numarul vaselor folosite se va inmulti in aceasta perioada. Eu sper sa va ganditi sa il testate si apoi sa imi spuneti parerea voastra despre aceste produse.

Pana atunci, va doresc spor la curatenie!

 

 

 

CARTOFI DAUPHINOISE VEGANI

$
0
0

cartofi-dauphinoise-vegani-a

INGREDIENTE:

800 g cartofi

200-300 ml lapte soia

200 ml crema bio din orez pentru gatit

sare

piper

3-4 catei usturoi

2-3 linguri ulei masline

2-3 crengute rozmarin

 

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem rondele subtiri. Pe fundul unui vas ceramic punem putin ulei de masline si il acoperim cu ajutorul unei pensule uniform. Asezam un strat de rondele de cartofi, apoi condimentam cu sare si piper. Turnam putin lapte de soia, cat sa ajunga pe fundul vasului.

cartofi-dauphinoise-vegani-1cartofi-dauphinoise-vegani-2

Aranjam inca un strat de rondele de cartofi, presaram usturoiul pisat, apoi punem crema bio de orez.

cartofi-dauphinoise-vegani-3cartofi-dauphinoise-vegani-4

Peste ultimul strat de cartofi punem crengute de rozmarin. Turnam restul de lapte de soia astfel incat si ultimul strat sa fie scaldat in lapte (in functie de marimea vasului vom avea nevoie de mai mult sau mai putin lapte – ne orientam sa arate ca in poza de mai jos), acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 45 minute. Scoatem folia, si lasam cartofii in cuptor pana vor trage tot lichidul. Eventual mai apasam putin primul strat de cartofi, sa fie si acesta acoperit de sos.

cartofi-dauphinoise-vegani-5cartofi-dauphinoise-vegani-6

Mancam cartofii imediat, cu o salata verde alaturi.

Pofta buna!

 

CURRY VERDE CU PUI SI CAJU

$
0
0

 

curry-verde-cu-pui-si-caju-a0

Curry verde cu pui si caju este reteta castigatoare la concursul publicat odata cu reteta de ciorba de perisoare cu smantana si Bulgarasi de Savoare. Mi-a fost foarte greu sa aleg intre atatea retete apetisante, dar am avut noroc de un juriu improvizat din prietenii aflati in vizita. Toti au votat reteta curry verde cu pui si caju, pentru ca modul in care a fost scrisa le-a facut pofta pe loc.

Va spun sincer ca mi-am incantat familia cu una din cele mai simple si mai bune retete de curry de pui si am de gand sa o refac pentru musafirii din week-end. Carnea este frageda, iar sosul este aromat si gustos.

INGREDIENTE:

400 g piept de pui

3 linguri ulei

1 ceapa medie

1 morcov

2 cartofi mici

1 cutie lapte de cocos – 400 ml

4 linguri pasta de curry verde

50 g nuci caju

1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de gaina

Pentru garnitura de orez:

250 g orez cu bob lung

400 ml apa

1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de gaina

PREPARARE:

Pentru a pregati curry verde cu pui si caju spalam bine pieptul de pui, il taiem julien, il condimentam cu 1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de gaina si il punem la calit in 3 linguri ulei. Pentru a avea si garnitura gata la final punem la fiert orezul cu 1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de gaina in 400 ml apa.

curry-verde-cu-pui-si-caju-1curry-verde-cu-pui-si-caju-2

Carnea rumenita usor o scoatem din tigaie si punem la calit in acelasi ulei ceapa taiata julien, morcovul taiat rondele subtiri si cartofii tocati cuburi mici. Dupa 3-4 minute punem iar carnea in tigaie, amestecam pana se imbina aromele si adaugam laptele de cocos.

curry-verde-cu-pui-si-caju-3curry-verde-cu-pui-si-caju-4

Focul trebuie sa fie mic, astfel incat sa nu se taie sosul. Cand acesta scade adaugam pasta de curry si amestecam pana se omogenizeaza sosul.

In momentul in care acesta se ingroasa adaugam nucile caju si oprim focul.

curry-verde-cu-pui-si-caju-5curry-verde-cu-pui-si-caju-6

Punem orezul in farfurie, peste acesta turnam curry verde cu pui si caju si putem manca.

curry-verde-cu-pui-si-caju-b

Pofta buna!

Multumesc tuturor pentru retetele delicioase si ideile  pe care mi le-ati dat – cu acceptul vostru o sa pregatesc in viitor si alte retete.

Felicitari castigatorilor!

Robot de bucatarie:

Lubita

Vouchere eMag:

1. Angelica Nistor – voucher eMAG
2. Loredana C – voucher eMAG
3. Madicuisine – voucher eMAG
4. Mirela Carmen Tomescu – voucher eMAG
5. Adina (cartederetete.ro) – voucher eMAG

Condimente Bulgarasi:

1. Antoneta Virtea
2. Bizadea Camelia
3. Andrei Florin
4. Sidy
5. Mihalache Maria
6. Adina
7. Adina Roz
8. Rocsi Ciobanu

CARTOFI LIBANEZI – BATATA HARRA

$
0
0

cartofi-libanezi-batata-harra-0

Cartofi libanezi  “Batata Harra” sunt aromati, pregatiti la cuptor, perfecti pe post de garnitura dar putem sa ii mancam ca atare in perioada postului, cu o salata verde alaturi.

INGREDIENTE:

750 g cartofi

4 linguri ulei

1/4 lingurita sare

1/4 lingurita piper macinat

1 catel mare usturoi pisat

1/4 lingurita boia de ardei

1/2 lingurita boabe coriandru (sau coriandru uscat)

2 linguri suc lamaie

1 lingurita coriandru proaspat tocat (pentru cei care nu suporta gustul il inlocuim cu patrunjel verde)

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi de marime potrivita. Ii punem intr-un castron, turnam 2 linguri ulei peste ei, amestecam bine astfel incat sa fie ulei pe toate bucatile de cartofi. Ii dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30 minute (pana devin aurii, putin rumeniti si moi la inerior).

cartofi-libanezi-batata-harra-1cartofi-libanezi-batata-harra-2

Secretul cartofilor libanezi “Batata Harra” consta in amestecul condimentelor ce urmeaza a fi prajite in restul de ulei pentru 30-40 secunde. Luam de pe foc si punem 2 linguri suc proaspat lamaie alaturi de condimente si amestecam. Scoatem cartofii din cuptor, ii punem peste condimentele calite si amestecam pana acoperim toti cartofii cu acestea.

cartofi-libanezi-batata-harra-3cartofi-libanezi-batata-harra-4

Ii servim imediat.

cartofi-libanezi-b-h

Pofta buna!

 

AJUTOR DE NADEJDE LA LOCUL POTRIVIT

$
0
0

 

detergenti-pardoseli-asevi-1

In general curatenia pe care o facem in casa in perioada aceasta ne rapeste mult timp. Pentru ca lucrurile sa mearga usor si la final sa sclipeasca totul, avem nevoie sa alegem carpe bune, mopuri, bureti si mai ales detergenti de calitate. Cu ajutorul lor totul se va face mai repede si fara eforturi mari, astfel incat sa obtinem casa luna si sa nu fim epuizati, timpul ramas sa il putem petrece alaturi de cei dragi.

Zilele trecute pardoselile mele erau foarte curate si ma bucuram ca am terminat treaba, astfel incat sa ma apuc sa pregatesc o prajitura. Am lasat catelul sa iasa in curte. Nu mi-am dat seama ca noaptea trecuta a fost umezeala si pamantul era moale si noroios. Cand a intrat catelul in casa mi-am pus mainile in cap. :) Lasase urme pe toata pardoseala mea. Si pentru ca trebuia spalat, iar cainele meu stie drumul spre baie, a luat-o pe scari spre baia de la etaj…

detergenti-pardoseli-asevi-2

Norocul meu a fost ca am primit un detergent Asevi Mio pentru pardoseli. Acesta si-a facut treaba de minune si pardoseala mea a devenit luna cat ai zice “ham”  :) ))

detergenti-pardoseli-asevi-3

Un produs concentrat, ce nu necesita clatire, se usuca rapid, nu lasa urme si miroase foarte frumos. Si pentru ca mi-a placut cum s-a comportat in baie, l-am testat si pe pardoseala din piatra de travertin de la intrare, apoi pe parchetul laminat si am fost multumita. De acum nu va trebui sa mai cumpar solutii separate pentru fiecare tip de pardosela din casa.

Iar imaginea de “cenusareasa” care sta aplecata si spala pe jos poate fi uitata, caci Asevi Mio are si un mop din microfibra care absoarbe si strange in mod eficient apa, praful si murdaria de pe suprafata de curatat. Si nu lasa scame!

Cu Asevi am acum pardoselile curate si casa miroase frumos.

Sarbatorile bat la usa, asa ca puteti sa aveti in vedere sa achizionati acest tip de detergent pentru a termina curatenia mai repede, devenind astfel aliatul vostru de nadejde in viitor.

 


COZONAC CU CREMA DE NUCI SI ROM

$
0
0

 

cozonac-costa-d'oro-2a

cozonac-costa-d'oro-3

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, asa ca incepem sa ne facem planuri cu ceea ce vom pregati atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion.  Si pentru ca vrem ca preparatele noastre sa fie apreciate de cei dragi, ar fi bine sa folosim ingrediente bune, de calitate si sanatoase. Din acest motiv am preparat un cozonac cu crema de nuci si rom in care am ales sa inlocuiesc untul cu uleiul Omega 3 de la Costa d’Oro ce aduce impreuna aromele si proprietatile uleiurilor de floarea soarelui, cel din samburi de struguri, din porumb,  seminte de in si uleiul de tarate de orez. Gustul, mirosul si aroma nu influenteaza absolut deloc rezultatul final al cozonacului, as spune chiar ca este unul din cei mai buni cozonaci pe care l-am mancat in ultima perioada.

Iata de ce avem nevoie pentru a obtine un delicios cozonac cu crema de nuci si rom:

INGREDIENTE:

400 g faina + faina pentru masa de lucru

20 g drojdie proaspata

180 ml lapte cald

120 g zahar

1 varf cutit sare

2 galbenusuri

1 lingurita coaja rasa portocale

1 lingurita esenta de rom

50 ml ulei Costa d’Oro OMEGA 3

Pentru umplutura:

100 ml lapte

120 g zahar

200 g nuci macinate fin

1 galbenus

1 varf cutit amidon

1 lingurita  praf cacao neagra

1/2 lingurita scortisoara macinata

1 fiola esenta de rom

Pentru uns:

1 ou batut

 

PREPARARE:

Punem drojdia cu 2-3 linguri lapte cald si 1 lingurita de zahar la dospit pentru 10 minute, timp in care dizolvam zaharul in restul de lapte. Punem drojdia in mijlocul fainii, apoi adaugam laptele indulcit si amestecam usor pana este absorbit tot lichidul.

cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-1cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-2

Adaugam galbenusurile, 1 varf cutit de sare, esenta de rom si coaja de portocale. Ultimul ingredient pe care il incorporam este uleiul. Il adaugam treptat, framantand de fiecare data cand turnam putin ulei. Din momentul in care terminam de adaugat ulei vom framanta aluatul in jur de 15-20 minute, astfel incat la final nu se va mai lipi de maini si va fi elastic.

cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-3cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-4

Pe fundul unui castron punem putina faina, asezam aluatul in castron, acoperim cu un prosop si il punem in loc cald pentru o ora, timp in care isi va dubla volumul.

In acest timp pregatim umplutura: punem la fiert, la foc mic, laptele cu zaharul. Adaugam nucile si galbenusul, apoi praful de cacao si scortisoara, iar la final amidonul. Amestecam cat de des putem pana se ingroasa crema. O luam de pe foc, adaugam esenta de rom si amestecam bine, apoi o lasam sa se raceasca.

cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-5cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-6

Intindem aluatul pe masa de lucru, avand grija sa presaram putina faina in prealabil. Ii vom da o forma dreptunghiulara, cu o lungime de doua ori mai mare decat tava in care il vom coace si o latime putin mai mare decat a tavii. Intindem crema, rulam, apoi indoim de la mijloc si aducem capetele paralel, unul langa altul. Taiem rulourile pe lungime, pe mijloc (fara sa ajungem pana jos), avand grija ca taietura sa inceapa pe ambele parti aproape de capatul de sus, apoi impletim fasiile.

cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-7cozonac-cu-crema-de-nuci-si-rom-8

Punem cozonacul in forma tapetata cu hartie de copt si il mai lasam inca 20-30 minute sa creasca, apoi il coacem 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Il vom acoperi in ultimile 15-20 minute, astfel incat sa nu se arda. Facem testul cu scobitoarea la final si daca aluatul nu se lipeste, putem sa il scoatem din cuptor si sa il lasam pe un gratar sa se raceasca. Il ungem cu un ou batut cat este inca fierbinte.

 

cozonac-costa-d'oro-1

 

Uleiurile de la Costa d’Oro sunt de cea mai buna calitate, de aceea vi le recomand cu toata convingerea.

Uleiul Costa d’Oro EXTRA este un ulei de masline extravirgin  foarte sanatos. Contine o cantitate mare de vitamine si antioxidanti. Este uleiul pe care il folosesc de cativa ani pentru a pregati salate, dressinguri, fripturi, sosuri, paste, dar si la deserturi.

costa-d'oro-ulei-extra-virgin

Pentru diverse mancaruri, sosuri, salate mai folosesc si uleiul Costa d’Oro Omega 3. Amestecul de uleiuri din floarea soarelui, porumb, samburi de struguri, seminte de in si tarate de ovaz ii asigura o combinatie sanatoasa ce da preparatelor noastre un gust delicios.

ulei-omega-3

Costa d’Oro L’integrale este un ulei 100% natural, nefiltrat, cu un gust usor si o aroma delicata de fructe. Pentru ca este cel mai bun ulei ar fi pacat sa nu il folosim pentru bruschete, crostini, la asezonarea salatelor sau pentru a pregati carne la gratar.

costa-d'oro-ulei-l'integrale

Nu imi ramane decat sa va urez pofta buna si spor la pregatit cozonac cu nuca si crema de nuci cu rom!

 

 

 

 

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE PIPER VERDE SI PIURE DE MAZARE

$
0
0

muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-a

Muschiuletul de porc cu sos de piper verde si piure de mazare este una din retetele participante la concursul publicat odata cu reteta de ciorba de perisoare cu smantana si Bulgarasi de Savoare. Daca as fi putut da mai multe premii 1, cu siguranta ar fi fost premiata si aceasta. :)

Ai mei au fost foarte incantati de reteta si mi-au cerut sa o refac cat de curand. Carnea este frageda, sosul aromat si gustos, iar piureul de mazare completeza perfect aceasta combinatie.

INGREDIENTE:

2 buc. medii muschiulet de porc

30 g unt topit

1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de Gaina

150 ml supa pui

Pentru sos:

40 g unt

15 g piper verde

150 g smantana pentru gatit

1 lingurita mustar Dijon

1 lingura coniac

sare

Pentru piure de mazare:

250 g mazare

1 ceapa mica

2 linguri ulei

1 lingurita Bulgarasi de Savoare gust de Gaina

150 ml supa pui

120 ml smantana pentru gatit

cateva frunze de menta

PREPARARE:

Pentru a pregati muschiuletul de porc cu sos de piper verde si piure de mazare spalam bine bucatile de carne si le punem intr-un vas termorezistent. Adaugam supa de pui, topim untul si il punem peste carne, apoi condimentam cu Bulgarasi de Savoare gust de Gaina. Acoperim cu o folie de staniol, punem la cuptor la 200°C pentru 45 minute, apoi scoatem folia si lasam sa se rumeneasca usor pe ambele parti (cam 10-12 minute pe fiecare parte).

muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-1muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-2

In momentul in care scoatem folia de pe vasul cu carne,  incepem sa pregatim piureul de mazare si sosul de piper verde. Tocam ceapa marunt, o calim usor, apoi punem mazarea si condimentam cu Bulgarasi de Savoare gust de Gaina.

muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-3muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-4

Adaugam supa si lasam sa fiarba la foc mediu pana se evapora lichidul. Punem mazarea in mixerul vertical, adaugam smantana si frunzele de menta, apoi pasam pana obtinem o crema fina si omogena.

muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-5muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-6

Topim 40 g unt, apoi calim boabele de piper verde. Adaugam smantana lichida, mustarul, sarea si coniacul si lasam la foc mic pana incepe sa se ingroase, apoi il luam de pe foc.

muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-7muschiulet-de-porc-cu-sos-de-piper-verde-08

Aranjam feliile de muschiulet pe farfurie, punem alaturi piureul de mazare, turnam sos peste carne si putem manca.

Pofta buna!

TURTA DULCE

$
0
0

 

turta-dulce-craciun-biscuiti-scortisoara

Turta dulce, nelipsita de Craciun, ne cucereste cu aroma ei de scortisoara, cuisoare si ghimbir, dand sarbatorilor de iarna parfumul si savoarea potrivita.

Am refacut reteta veche de turta dulce, inlocuind-o cu cea pe care am gasit-o la Catalina. Acum turta mea dulce este si a treia zi la fel de buna, moale si pufoasa la interior.

INGREDIENTE:

900 g faina
300 g unt
300 g zahar
3 oua
250 g miere de albine
2 lingurite/linguri ghimbir praf
2 lingurite/linguri cuisoare macinate
2 lingurite/linguri scortisoara
2linguri bicarbonat de sodiu
1 lingurita/lingura coaja rasa de portocale

Pentru decor:
glazura royal icing sau creioane colorate

PREPARARE:

Punem mierea intr-un vas rezistent la foc, adaugam scortisoara, cuisoare, macinate, ghimbir, coaja de portocale, amestecam si lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc. Adaugam cuburi de unt pe rand pana cand acesta se topeste si compozitia se raceste.

turta-dulce-aturta-dulce-b

Mutam totul intr-un vas mai mare si incorporam o parte din faina si bicarbonatul de sodiu. Amestecam putin. Batem ouale cu zaharul tos si le adaugam compozitiei.

turta-dulce-cturta-dulce-d

Adaugam restul de faina treptata si framantam aluatul. Impartim aluatul in 2-3 bucati si le punem la rece peste noapte.

A doua zi incingem cuptorul la 180°C, intindem aluatul astfel incat sa aiba o grosime de 3-4 mm, decupam formele de turta dulce  si le coacem 8-10 minute.

turta-dulce-eturta-dulce-f

Lasam turta dulce la racit pe un gratar, apoi o decoram cu glazura din zahar pudra sau creioane speciale pentru decor.

turta-dulce-g

Pofta buna!

Cum a fost la cooking show-ul de gatit cu Aida Parascan in Flanco Baneasa

$
0
0

Poate iti spui ca a gati intr-un magazin nu este fun. Idee total gresita! Duminica dupa-amiaza am fost in Flanco Baneasa la un show de cooking live cu Aida Parascan si Vladimir Draghia si a fost de-a dreptul incantator: nimic nu poate fi regizat, clientii se plimba prin magazin cu dorinta de achizitiona diverse produse, dar atrasi de mirosul mancarurilor vin pe rand la locul in care se gateste, pun intrebari, asteapta sa vada ce iese in final.

In primul rand au fost alesi castigatorii concursului organizat de divainbucatarie.ro si astfel Mihaela Negrescu a castigat workshop-ul de gatit cu Aida Parascan si cartea acesteia cu deserturi. Si pentru ca ne apropiem de Craciun, a mai existat un premiu pentru Maria Mihalache – cartea “Retete pentru suflet”.

SONY DSC

SONY DSC

cooking-flanco-dec-2

Aida Parascan a pregatit niste paste delicioase cu legume, sos béchamel si parmezan, o paine grozava cu ulei, ceapa si rozmarin, iar Vladimir a facut pentru inceput niste sucuri, apoi s-a gandit sa ii recompenseze pe cei care au stat de la inceput pana la sfarsit si le-a pregatit niste clatite grozave.

cooking-flanco-dec-3

cooking-flanco-dec-4

Pastele Aidei au fost terminate imediat, apoi mirosul de paine te facea sa nu mai vrei sa pleci din zona show-ului, clatitele lui Vladimir au fost poate cele mai bune din ce am mancat pana acum pregatite de un barbat, asa ca nici nu am simtit cum au trecut 3 ore. La fel ca mine au fost si cativa clienti ai magazinului care au stat impreuna cu copiii pe toata durata show-ului. Daca copiii au stat 3 ore intr-un loc in care se gatea, inseamna ca atmosfera a fost super placuta, caci acestia se plictisesc foarte repede.

cooking-flanco-dec-5

Clientii prezenti in magazin au profitat de reducerile de 20% oferite de Gorenje pentru electrocasnisce mici in perioada show-ului, asa ca unele din acestea vor ajunge sub bradul de Craciun.

 

MENIU VEGETARIAN PENTRU SARBATORI

Viewing all 2169 articles
Browse latest View live